Publicerad den Lämna en kommentar

Fotboll är inte så enkelt

Nicolas Stefanelli

I dag sänkte han tabelljumbon Sundsvall nästan på egen hand med två mål och en assist.
– Så skönt att ta tre poäng och hålla nollan när alla förväntar sig att vi ska vinna, fotboll är inte så enkelt, säger Sotirios Papagiannopoulos till Discovery+.
Efter en halvrisig start på säsongen så verkar det som att AIK:s Nicolas Stefanelli börjat hitta rätt på allvar. Ett mål mot IFK Norrköping, följdes upp av ännu ett i derbyt mot Hammarby och i eftermiddag såg han till att fixa tre poäng mot ett krisande Gif Sundsvall.
Det började med att han fick tag i en retur i slutet av den första halvleken som han skickade upp i nättaket utan pardon.
Tio minuter in i den andra halvleken spelade han sedan fram till 2–0. Den här gången var det dock Sotirios Papagiannopoulos som stod för det mesta och det bästa av förarbetet även om Stefanellis diagonala passning till Nabil Bahoui vid den bortre stolpen var riktigt fin.
Och med tio minuter kvar att spela satte han spiken i Gif-kistan efter att ha tråcklat sig igenom Sundsvalls försvar och dunkat in 3–0.
Förlusten var Sundsvalls åttonde raka i allsvenskan och nu börjar goda råd bli riktigt dyra för bottengänget. De kan dock ta med sig den första halvleken mot AIK och bygga vidare på det då de inte alls var ofarliga under den första halvan av matchen.
– Vi lär tacka Kristoffer Nordfeldt som gör två fantastiska räddningar i första halvlek, med lite otur hade vi kunnat ligga under med 2–0 i halvtid, säger Sotirios Papagiannopoulos till Discovery+.
Till slut vann AIK matchen med 4–0 sedan Sebastian Larsson skickat in en straff och nu har man sex poäng upp till serieledaren Häcken, som tappade poäng hemma mot Degerfors i dag.
– Vi försöker bara ta match för match och koncentrera oss på oss själva sen får vi se hur långt det räcker, säger Papagiannopoulos.