Publicerad den Lämna en kommentar

IFK Göteborg tog komfortabel seger mot Torns IF

Med sitt andra mål för matchen satte Markovic 3–0

Med en tung seger mot Gais, tidigare under säsongen, i bagaget var Torns IF redo för att ta sig an ytterligare en Göteborgsklubb.
Den här gången var det IFK Göteborg som hade rest de 26 milen söder ut för att gästa division 1-klubben från Stångby.
Väl där mötte man ett kaxigt Torn som inte planerade att låta Blåvitt styra spelet. I stället bjöd Skånelaget på flera farliga chanser som tvingade Pontus Dahlberg att agera i IFK-målet.
Blåvitts inledande 20 minuter var svaga. Stahres mannar var stundtals tillbakatryckta och hade inte mycket att komma med framåt. Men så kom läget och via en snabb omställning lyckades Eman Markovic prickskjuta 1-0 till IFK Göteborg.
Ett psykologiskt viktigt mål. Inte minst då lokalrivalen Häcken en dag tidigare hade visat hur svettigt det kan bli om ledningsmålet låter sig väntas på mot ett sämre, men o så motiverat, lag i svenska cupen.
Därmed gick IFK Göteborg till pausvila med uddamålsledning – men också lite att prata om.
– Det är en tuff match, vi måste få mer tempo i spelet och färre bolltapp. Men de gör det svårt för oss och det svår plan. Så det är en tuff match, säger Eman Markovic till C More.Eman Markovic inledde målskyttet mot Torns IF
I Torns läger var det, trots underläget, optimistiska tongångar och efter en bra halvlek var direktiven:
– Det gäller att våga. IFK Göteborg är självklart ett jättebra lag och vi har respekt, men vi ska inte ha för mycket respekt mot dem, säger Amir Ayari.
IFK Göteborg joggade hem segern i andra
För mycket respekt hade Torn inte under inledningen av den andra halvleken, vilket var problemet. Slarvig bollhantering ledde till ett friläge för Gustaf Norlin som dock kapades av hemmamålvakten Oliver Lindstedt.
Tilltaget renderade i ett gult kort, en straffspark – och 2-0 efter att Emil Salomonsson varit säkerheten själv från elva meter.
IFK Göteborg ångade på, luften hade gått ur Torn och med sitt andra mål för matchen satte Eman Markovic 3-0 med dryga kvarten kvar att spela.
Några fler mål blev det inte och IFK Göteborg kunde lägga en komfortabel seger till handlingarna.
– 3-0 i en cupmatch hade jag tagit på förhand, alla dagar. Sen tycker jag vi är lite småslarviga och vi bjuder nästan in Torn i matchen i omställningsspelet när vi tappar bollen, säger Emil Salomonsson till C More efter matchen.
Han fortsätter:Därefter var det Emil Salomonssons tur att, via straff, utöka ledningen
– Men på det stora hela. 3-0 och många unga spelare får känna på det ännu mer. Det blev en bra kväll här och ett bra arrangemang där Torns IF har slutit upp. Så det var en rolig kväll och bra för cupen.

Lämna ett svar