Publicerad den Lämna en kommentar

Tottenhams Harry Kane blev matchhjälte med ett straffmål mot Everton

Everton gästade Tottenham i norra London. Då gjorde Tottenhams Harry Kane 1–0 från straffpunkten.
Ett mål som blev matchavgörande när Tottenham vann med 2–0.
Harry Kane firade sin 400:e match för Tottenham med ett mål. Målet var hans 258:e för klubben.
Trots att Tottenham hade en stor del av bollinnehavet så låg Everton rätt, försvarade sig bra. Därtill skapade man de farligaste chanserna i första halvlek.
Efter drygt tjugo minuters spel sprintade Demarai Gray ifrån sin Tottenham-bevakare, men avslutet från nära håll gick högt över.
Mittfältaren Amadou Onana var ett ständigt hot mot Tottenhams backlinje – och strax innan paus var han även nära att utnyttja det. Men även hans avslut, också det från nära håll, gick högt över.
I den 52:a minuten skapade ”Spurs” sin första heta målchans. Harry Kane drog till på volley – men engelsmannen fick se avslutet räddas. På returen dök Son Heung-Min upp. Men hans avslut gick högt över.
Nedriven av landsman
Ett par minuter senare släppte Everton-målvakten Jordan Pickford en retur till. Då höll sig Kane framme. Då rev Pickford ner sin landsman.
Domaren Paul Tierney, som delade ut flest straffar av PL-domarna förra säsongen, pekade direkt på straffpunkten – för första gången för säsongen.
Kane klev fram, slog till, och firade 1–0. Målet innebar även att Kane har gjort mål i fem raka PL-matcher – hans längsta svit i karriären.