Publicerad den Lämna en kommentar

Öis utklassade Norrby

Öis-utklassade-Norrby

Örgryte IS är inne i en period med flera viktiga matcher mot bottenkonkurrenter i tabellen. Senast blev det seger mot Dalkurd FF efter en vändning. På tisdagskvällen var det dags för en ny holmgång mot ett av lagen runt de nedre strecken, Norrby IF.
Inför matchen på ett sensommarvarmt Gamla Ullevi var det två lag med 20 inspelade poäng vardera. Öis på elfte plats, på rätt sida kvalstrecket. Norrby på 13:e plats, på fel sida kvalstrecket.
Mycket på spel därmed.
Men det var aldrig riktigt något snack om utgången.
Visst, Norrby inledde matchen piggt och tog tidigt ledningen. Därefter var det Örgryte, undantaget en del farliga omställningar från gästerna, för hela slanten.
Kvitteringen satt sekunder före paus, ett läckert klackmål signerat Marcus Haglind-Sangré. Sedan fylldes det på med fyra (!) mål till i andra halvlek.
Öis-försvaren: ”Självförtroendefråga”
Allt landade i en utklassning.
– En jäkligt bra genomförd match av oss. Det var längesen man ledde med så många mål och fick vinna så här stort, säger Jonathan Azulay.
Slutsiffrorna skrevs till 5–1.
Och Öis som var helt under isen i våras och var fast förankrat på nedflyttningsplats har nu sju raka matcher utan förlust och tre raka segrar. Sällskapet har fått snurr på saker och ting och klättrar sakta men säkert uppåt i tabellen.
– Det är mycket en självförtroendefråga. Vi har fått in en trygghet i gruppen nu. Försvarsspelet sitter och då kan man bygga vidare på det. I dag var offensiven rätt bra också. Men det är svårt att förklara hur det kan skilja så, säger Daniel Paulson.
– Det är där vi är nu. Vi får medflyt och stolpe in i stället för stolpe ut som det har varit tidigare. Nu gäller det bara att rida vidare på den här vågen, säger Jonathan Azulay.
Mittbacken spelade själv en viktig roll i segern.
Utöver uppoffrande försvarsspel klev han också fram och tidigt i andra halvlek prickade in den straff som Viktor Lundberg fixat.
Det betydde 2–1.
– Jag hade bestämt mig. Jag kollade lite med våra målvakter innan hur många straffar av hundra som målvakten står kvar i mitten. Svaret: ”Det är väl nån av hundra”. Då bestämde jag mig, säger Azulay som lite från ingenstans har blivit ny straffskytt i Öis efter att Ajdin Zeljkovic lämnat.
Utklassade Norrby i andra halvlek
När han slog straff senast var det inte direkt någon annan som ville ta den. Den satt i mål. Så det fanns ingen tvekan om att fortsätta slå.
– Jag tar gärna det ansvaret och kliver fram om det är tufft mentalt i vissa lägen. Det är den rollen jag har i truppen, ta lite mer ansvar. Det är den rollen jag vill ha. Jag är en av de äldre och spelar mycket. Då blir det ganska naturligt.
– Men nu kör jag! Kul att få förtroendet. Jag har aldrig fått göra det innan.
Du är etta på listan?
– Vi har inget uppskrivet, men det är oskrivet att jag tar den nu, haha!
74 sekunder efter straffmålet ökade Isak Dahlqvist på till 3–1 och sedan var matchen i stort sett över. Daniel Paulson sköt en frispark som styrdes i eget mål av Norrby-spelare innan lagkaptenen stängde matchen med att kruta in 5–1.
Paulson var förståeligt nog också mycket belåten med lagets insats.
– Jag tycker att våra prestationer har blivit bättre och bättre och det bygger upp vårt självförtroende. Det gör så mycket. I kväll tycker jag det är väldigt bra att vi också fortsätter köra även efter 2–1 och 3–1. Vi ville sätta spiken i kistan.

Lämna ett svar