Publicerad den Lämna en kommentar

Laget har nu åtta raka matcher i superettan utan seger

Utsiktens Karl Bohm deppar
Bosko Orovic
Utsiktens tränare Bosko Orovic tycker att laget mycket väl hade kunnat få med sig poäng från mötet med AFC Eskilstuna

För Utsikten stod på inget sätt för en dålig prestation. Men när man släpper in mål med mindre än minuten spelad blir det svårt att plocka några poäng.
– Vi satt kvar i bussen. Det var en härlig väckarklocka, säger tränaren sarkastiskt.
Lucas Hedlund kunde förvisso kvittera från nära håll en kvart senare – men det skulle bara dröja ytterligare dryga tio minuter innan AFC Eskilstuna på nytt kunde sätta sig i förarsätet.
Likt det första målet kom det till efter en fast situation.
– Det är för dåligt. Det handlar om desperation på fasta situationer, hur desperat är du för att komma först på bollen? Där brister det, säger Orovic.
Efter 2–1-målet uppstod en uppmärksammad situation. Jesper Brandt fick en knuff i bröstet och föll till marken – men det röda kortet stannade i domarens ficka.
Knuffen bedömdes inte vara tillräckligt hård.
– ”Exakt hur hårt måste man knuffa för att det ska vara rött?” frågade jag, men det kunde dem inte svara på, säger Orovic.
Han poängterar att han tyckte att domarteamet i övrigt gjorde en bra insats. Han hade exempelvis inga klagomål på det röda kort som Utsikten sedan fick i den andra halvleken.Inte vunnit på åtta matcher
Detta efter Marvin Anieboh Pallaruelos hjärnsläpp, där han satte dobbarna i bröstet på en AFC-spelare.
– Om jag ska uttrycka mig vettigt är det en av de dummare utvisningarna vi dragit på oss under min tid. Det är ingenting att diskutera, säger Orovic.
Det samma gäller straffen bara några minuter senare, som AFC:s André Alsanati satte slutresultatet 3–1 på.
– Det roliga är att jag tyckte att det kändes som att det var ett lag på planen, det var vi. Vi skapade fyra målchanser som vi bara måste sätta. Med risk för att låta som en papegoja. Det är spelar ju ingen roll om man inte sätter dem, säger han.
Utsikten intog superettan med storm. Laget överraskade och imponerade, länge hade man häng på tabelltoppen. Men faktum är att man nu inte vunnit en seriematch sedan den 2 juli – det var åtta omgångar sedan.
– Jag tycker inte att vi presterar så dåligt som det går i resultatväg. Det är klart att det tär på en grupp, men vi mår nog bättre än man kunnat tro, försäkrar Orovic

Lämna ett svar