Publicerad den Lämna en kommentar

Djurgården vidare i ECL – Isak Hien målskytt

Isak-Hien-jublar-efter-sitt-1–0-mål

Isak Hiens succé fortsätter.
Mittbacken gjorde mål när Djurgården avancerade i Conference League-kvalet – och nu bekräftar han intresse från schweiziska Basel.
– Det är klart att det lockar att testa vingarna, säger Hien.
Med sju raka segrar i ryggen och ett bra resultat (2–1) nere i Kroatien hade Djurgården ett fint utgångsläge inför returmatchen mot Rijeka.
Efter en jämn första halvlek var det fortsatt mållöst på Tele2 arena.
– Jag tycker att de fick mer lägen i den förra matchen. Vi stänger dem och hittar ytor. Jag tycker att vi hade kunnat leda efter den första halvleken, säger Joel Asoro.
Kort efter halvtidsvilan fick Djurgården en drömstart. En hörna skickades in i straffområdet och Isak Hien kunde trycka in 1–0 framför en en exploderande hemmaklack.
– Bollen kan dimpa ner var som helst. Det känns som att det kunde vara straff innan. Det var bara att var med och sätta dit den, säger mittbacken.
23-åringen har gjorts aktuell för en utlandsflytt i sommar, och i Sportbladets tv-sändning menade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att det blir svårt att behålla Hien.
Enligt Expressen förbereder den schweiziska storklubben Basel ett bud på omkring 15 miljoner kronor för att köpa loss spelaren.
– Jag har hört att Basel är intresserade, bland andra klubbar. Det är jävligt kul och ett kvitto på att man gör det bra, säger Hien.
– Det har gått så snabbt. Jag har precis börjat vänja mig vid att spela vecka in och ut, och nu är det en ny utmaning med alla spela torsdag, helgmatch och så torsdag igen. Det är klart det lockar att testa vingarna, det ska jag inte hymla om.
Känner du att du är redo?
– Det är en bra fråga. Jag känner såklart att jag är redo, men det är mycket som spelar in i övergångar. Alla vet att det inte är optimalt med sommarförsäljningar för svenska klubbar, samtidigt som det är ett optimalt fönster för klubbar utomlands i och med att de är mellan fönster. Jag har sagt det sedan ryktena började komma att jag trivs i Djurgården och lyckas av att testa vingarna, men i slutändan är det Bosses jobb.
Har du ställt in dig på att lämna?
– Egentligen inte. Som jag sa innan, jag känner mig redo för att testa vingarna. Men det är svårt när man har match efter match så här tätt, att sväva iväg i de tankarna kommer inte gynna min fotboll. Men jag vet att klubbar är intresserade, jag försöker inte säga att jag inte vet något. Men mitt huvud stannar här.
Efter mål av Emmanuel Banda vann till sist Djurgården med 2–0 och 4–1 totalt. Nu väntar tredje kvalomgången i Conference League, då Stockholmslaget ställs mot rumänska Sepsi OSK.

Lämna ett svar