Publicerad den Lämna en kommentar

Tyskland är klart för final i fotbolls-EM

NICK POTTS PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN

Fotbolls-EM:
Tyskland är klart för final i fotbolls-EM

Tysklands målvakt gjorde självmål.
Men inte ens det kunde stoppa Tyskland från att nå EM-final.
Alexandra Popp blev stor matchhjälte när Frankrike besegrades med 2-1.
Nu väntar ett klassikermöte mot England i finalen.
– Jag kan inte sätta ord på det, säger Popp till ZDF. Petter Östman
På söndag spelas EM-finalen på Wembley i London. I går blev England klart för final på hemmaplan efter att ha krossat Sverige med 4-0.
Nu är det klart vilka de möter.
Det blir Tyskland som står för motståndet, efter att ha besegrat Frankrike i kvällens semifinal i Milton Keynes.LISI NIESNER REUTERS BILDBYRÅN
Semifinalen var länge mållös, och det skulle dröja till den 40:e minuten innan Tyskland spräckte nollan. Alexandra Popp tryckte sig fram mellan två franska backar och stötte in Svenja Huths inlägg i nättaket. 31-åriga Popp har nu gjort mål i samtliga matcher under turneringen.
Men precis innan halvtid skulle kvitteringen komma för fransk del. Kadidatou Diani fick bollen precis utanför Tysklands straffområde, vände upp och sköt i stolpen. Bollen studsade därefter i ryggen på målvakten Merle Frohms och in i mål och betydde 1-1 i halvtid.
Alexandra Popp hjälte för Frankrike
Andra halvlek bjöd på chanser åt båda håll.
Och till slut skulle målet komma. När Frankrike pressade var det Tyskland som gjorde målet. Precis som vid 1-0 var det Alexandra Popp, till vardags i Wolfsburg, som satte bollen i nät.
Efter ett flygande anfall längs högerkanten och flera misslyckade avslut i straffområdet letade sig bollen återigen ut på högerkanten, och när inlägget väl kom höll sig Alexandra Popp framme och nickade in sitt andra mål för kvällen fram till 2-1 för Tyskland. Popps sjätte på fem matcher i EM, lika många som Englands Beth Mead i kampen om skytteligatiteln.
– Jag kan inte sätta ord på det här. Vi har verkligen gett allt och är så otroligt glada. Det här laget är fantastiskt, säger Alexandra Popp till tv-kanalen ZDF.
Alexandra Popp missade både EM 2013 och 2017 på grund av skador, och kom precis tillbaka från nästan ett års skadefrånvaro.
Trots fransk press i slutminuterna lyckades Tyskland hålla undan och säkra en plats i söndagens final. Där väntar värdnationen England.

Lämna ett svar