Publicerad den Lämna en kommentar

Drömminuter gav Bajen ny vinst

Hammarby gästade Varberg.
Då tog man en övertygande 3-0-seger.
Bakom segern låg bland andra Gustav Ludwigson – som i den första halvleken skickade in två mål på fyra minuter.
Det var ett Hammarby som inför dagens tillställning kom till spel med god form och två raka 3-0-segrar i bagaget.
Och mot Varberg kom nästa storvinst.
– Vi sätter våra lägen. Tidigare skapade vi mycket, men vi missade. Det är skillnaden nu, säger 3-0-skytten Nahir Besara till discovery+ efter matchen.
De grönvita spräckte nollan efter 16 minuters spel. Gustav Ludwigson löpte in i straffområdet – där han skarvade in bollen till 1-0. Fullträffen var Hammarbys 2000:e allsvenska mål genom tiderna.
Bara fyra minuter drog han, efter en framspelning av Nahir Besara, till med ett tungt skott som letade sig in i Varbergs mål.
”Snällt sagt”
I halvtid erkände dock Ludwigson att första målet möjligen är ett självmål.
– Tvåmålsskytt var snällt sagt, vi får se om jag får den – tveksamt. Men mål blev det. Jag tar den gärna, sade han till discovery+ i halvtid.
I den andra halvleken utökade Bajen genom Besara. Han fintade skickligt bort en försvarare i straffområdet, för att sedan kyligt lägga in 3-0. Det blev slutresultatet.
Hammarby tar i nästa match emot Värnamo på hemmaplan. Varberg gästar Sundsvall. Dagens seger gör att Bajen hakar på i toppstriden i allsvenskan.