Publicerad den Lämna en kommentar

Totalt har man fått fem mål bortdömda

Kosovare-Asllani-ar-kritiskt-till-hur-VAR-anvands

Fem bortdömda mål, varav ett direkt felaktigt och ett ytterst tveksamt.
Nu sågar Kosovare Asllani hur VAR används på damernas EM.– Jag tycker det är katastrofalt, säger hon.Magdalena Eriksson och Kosovare Asllani pa matcharenan Bramall Lane i Sheffield.
Svenska fotbollförbundet kommer att markera i frågan till Uefa efter mästerskapet.Blågult har inte haft marginalerna på sin sida vad gäller VAR-beslut under detta EM.
Totalt har man fått fem mål bortdömda.
Ett av dem var direkt felaktigt, visade det sig i efterhand då linjerna hade ritats fel.
Och i kvartsfinalen mot Belgien fick Stina Blackstenius ett mål bortdömt som mycket väl kan ha varit felaktigt.
– Någonstans tycker jag ändå att det ser ut som att jag ligger på rätt sida och försöker luta kroppen också, komma tillbaka med fötterna på rätt ställe, säger Blackstenius själv
Färre kameror
Det menade i alla fall förre Fifa-domaren Jonas Eriksson, som i SVT ifrågasatte beslutet och samtidigt berättade att man på damernas EM har hälften så många kameror att tillgå som på herrarnas.
Det får Kosovare Asllani att se rött.
– Det tycker jag är katastrofalt helt ärligt, för då blir det inte sanningsenliga beslut och om man inte ska använda VAR på rätt sätt, varför använda det över huvud taget?, säger hon.
Förbundskapten Peter Gerhardsson fyller i:
– För mig är det inte acceptabelt på ett EM, säger han.
Asllani igen:
– Det handlar inte bara om oss utan om andra lag också. Jag menar, det kan vara matchavgörande beslut…
Blackstenius vågar inte fira
Enligt Jonas Eriksson kan felmarginalen vara upp till 13 centimeter med systemet som används på dam-EM.
Stina Blackstenis säger att hon knappt kommer våga fira om hon gör mål mot England i morgon.
– Nu börjar man nästan fundera på om man ska fira. Jag såg ett klipp på Peter (Gerhardsson) där han ser nästan helt oberörd ut när Linda (Sembrant) gör mål men det blir någonstans också fullt förståeligt. Det finns en rädsla att det ska dömas bort, sa hon tidigare i veckan.
Enligt generalsekreterare Håkan Sjöstrand kommer Svenska fotbollförbundet att markera sin uppfattning i frågan till Uefa efter mästerskapet.
– Vi förutsätter att användandet av VAR ingår i en total utvärdering av EM och att man går igenom hur det fungerat och då kommer vi att lämna in våra synpunkter, meddelar Sjöstrand och poängterar:
– En förutsättning för användning av VAR är ju att det finns både en fungerande och relevant utrustning samt att man kan dra linjer rätt när det används. Gällande matchen mot Schweiz och vårt felaktigt bortdömda mål efter det granskats av VAR så handlade det om att man dragit linjer fel, inte om teknisk utrustning.

Lämna ett svar