Publicerad den Lämna en kommentar

Sverige möter England i semifinalen: ”Vi måste fortsätta utmana”

Fran Kirby

På tisdag ställs Sverige mot England i EM-semifinal i Sheffield.
Då är läget fortfarande oklart kring Kosovare Asllani och Caroline Seger.
Seger, som inte kunnat spela de senaste två matcherna, körde rehabträning under söndagen.
Och den svenska landslagsledningen ville samtidigt inte kommentera Asllanis status.
Efter matchen mot Belgien mötte Asllani inte medier, då hette det att stjärnan var ”tömd på energi”. Hon lämnade också planen med lindad högerfot.
– Jag vill inte kommentera det. Om hon orkar spela på tisdag eller inte det törs jag inte svara på, men jag hoppas det, sa assisterande förbundskapten Magnus Wikman i går.
Osäkerheten kring Asllani och Seger får Englands mittfältsmotor Fran Kirby att jubla.
– Om de är tveksamma till spel så är det fantastiskt för oss, säger hon under en pressträff på Englands landslagsläger utanför London.
– Men det är inte fantastiskt för alla andra som ska titta på matchen, för det är två otroliga spelare som bidrar med enorma kvalitéer till fotbollen och som alla vill få chansen att se. Men för oss är det självklart bra om de inte kan spela.
Asllani och Seger skrämmer England. De vill helst slippa möta dem i semifinalen.
– De kommer ha en enorm påverkan om de kan spela, säger hon. Vi har sett det i tidigare mästerskap. Seger är en otrolig fotbollsspelare. Hon har så mycket erfarenhet , hon har lett det här landslaget till flera medaljer, finaler och semifinaler. Hon är den som får laget att klicka, som driver dem framåt. Hon är limmet i lagbygget.
– Och Asllani, hennes kvalitéer med bollen, chanserna hon skapar, hur hon rör sig, ut och in, runt försvarare, gör det väldigt svårt att markera henne.
Ett glädjebesked under söndagens träning var dock att Emma Kullberg var tillbaka efter att tidigare i veckan testat positiv för Covid.
Saknades under söndagens träning gjorde, förutom Asllani, även Jonna Andersson, Hedvig Lindahl och Olivia Schough.
Andersson har även hon testat positivt för covid tidigare i veckan.
Fran Kirby känner Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Hedvig Lindahl från sitt klubblag Chelsea.
– Jag vet vilka fantastiska personligheter de är, säger hon. Hedvig är en av de tuffaste målvakter jag har mött. Jag vet mycket om henne och om Magda och Jonna.
– Jag vet vad de bidrar med till ett lag, och det är enastående mycket. Det är deras mentalitet, men också ledarskapsförmågan de har.

Lämna ett svar