Publicerad den Lämna en kommentar

Norska EM-fiaskot fullbordat – ute ut mästerskapet

Laget, med svenske förbundskaptenen Martin Sjögren, lyckades inte repa sig efter 0-8-krossen mot England senast och förlorade måstematchen mot Österrike.
– Jag är extremt besviken. En brutal verklighet, säger stjärnan Ada Hegerberg i norska TV2.
I det senaste Europamästerskapet 2017 åkte Norge ut direkt i gruppspelet utan att ha gjort ett enda mål framåt.
Det här EM:et blev inte muntrare och laget är ute efter att ha släppt in hela tio mål i gruppspelet.
Efter att ha vunnit premiärmatchen mot Nordirland med 4-1 åkte Norge på EM-historiens största förlust med 0-8 mot England.
Och laget, som var pressat att vinna sista gruppspelsmatchen mot Österrike, gjorde ingen vidare insats ikväll heller.
Skapade inget
Trots storstjärnor som Ada Hegerberg och Caroline Graham Hansen på planen skapade Norge inget framåt. Istället var det Österrikes Nicole Billa som nickade in 1-0 strax före paus.
Norges första avslut på mål kom i den 89:e minuten och några mål kom aldrig. 0-1-förlusten innebär att de norska spelarna får packa väskorna och resa hem från England.

– Jag känner mig tom. När det inte fungerar som lag är det inte lätt att få det att fungera som enskild spelare. Vi får inte ut potentialen vi har. Det är inte bra nog, vi får hem och träna mer, säger Graham Hansen.
Sjögren hänger löst
Efter det stora fiaskot hänger svenske förbundskaptenen Martin Sjögren löst. Redan vid 0-8-förnedringen i måndags fick han massiv kritik. Sjögren har lett Norge sedan december 2016 och har kontrakt över nästa års VM.
Österrike är tack vare segern vidare till kvartsfinal (mot Tyskland) tillsammans med gruppsegraren och värdnationen England. I senaste Europamästerskapet skrällde laget sig Österrike sig hela vägen till semifinal.