Publicerad den Lämna en kommentar

Norges fiasko – krav på Martin Sjögrens avgång

Efter fiaskot kommer kraven på att svensk förbundskaptenen Martin Sjögren ska sparkas.
Och på nytt får han hård kritik för att han inte agerade under matchen.
– Jag tycker så synd om de norska spelarna. Har aldrig stött på en tränare som hämmar potentialen i ett lag så mycket. En katastrof, säger NRK-experten Carl-Erik Torp.
Robert Börjesson.
Norges EM är slut. Efter förlusten mot England med historiska 8-0, åkte guldfavoriterna på ett nytt nederlag mot Österrike med 1-0.
Redan i första halvlek satte Nicole Billa hård press på norrmännen när hon snyggt nickade in 1-0. Ett mål som Norges mittback Guro Bergsvand tar på sig.
– Vi är inte bra nog. Det är skit att det blev så här. Det var ett alldeles för enkelt mål att släppa in. Jag är helt förkrossad nu. Jag vet inte om coachningen kunde gjort något åt deras mål. Det var jag som var felpositionerad, säger hon.
Och det var också Österrike som hade flest chanser i kampen om en kvartsfinal.
Laura Feiersinger hade tidigt i matchen en volley som norske målvakten Guro Pettersen borde ha kunnat kontrollera, men som träffade ribban.
Nicole Billa hade också ett farligt skott efter att ha frispelats med en djupledsboll.
Lisa Matic hade dessutom ett friläge.
Norges svar: Efter 75 minuter hade man fortfarande inte skapat en chans på mål.
Redan inför förlusten hade den före detta landslagsspelaren och TV2-experten Solveig Gulbrandsen krävt i tv att Sjögren måste sparkas om Norge åker ur EM.
”En katastrof”
Han får också skoningslös kritik efter fiaskot.
– Jag tycker så synd om de norska spelarna. Har aldrig stött på en tränare som hämmar potentialen i ett lag så mycket. En katastrof, säger NRK-experten Carl-Erik Torp.
– Sjögren verkar paralyserad, menar Discovery-kommentatorn Erik Hanøy.På nytt ifrågasatte TV4:s och BBC:s expert Johan Eidevall varför den svenske förbundskapten Martin Sjögren inte gjorde fler förändringar när det norska spelet inte fungerade.
– Anfallsspelet måste ändras för man skapar ingenting i det uppställda spelet, säger Johan Eidevall.
Han reagerar starkt på att Sjögren satt med sin assisterande tränare framför analysbilder på en dator i sju minuter innan han gick in i omklädningsrummet under halvtidsvilan.
– Det är för länge, säger han. Man har tre fyra minuter för att plocka ut de här bilderna, sedan måste man in och ”connecta” med spelarna och också samla upp vad de har för frågor så att man både på ett känslomässigt och teoretiskt plan kan göra de förändringar som behövs.

Lämna ett svar