Publicerad den Lämna en kommentar

Franska storstjärnan utgick skadad

Franska storstjärnan utgick skadad

CHESTER. Franska landslaget är klart för kvartsfinal, men bilderna från matchen oroar.Skyttedrottningen Marie-Antoinette Katoto tvingades halta av planen i första halvlek med knäproblem.Enligt franska uppgifter kan det röra sig om en ligamentskada.
Frankrike krossade Italien med 5-1 i premiären.
Lagets vassa offensiv med PSG-stjärnan Marie-Antoinette Katoto, som har gjort 32 mål på 33 klubbmatcher, som spets levererade direkt.
Men mot Belgien var olyckan framme för Katoto efter elva minuter. Fransyskan stannade upp efter en löpning i närheten av straffområdet och tog sig på höger knä. Hon satte sig sedan ned, fick behandling direkt på planen, haltade sedan av och fick senare kryckor som stöd.
Marie-Antoinette Katoto tvingades byta efter skadan, in kom istället Ouleymata Sarr.
När Frankrikes förbundskapten Corinne Diacre intervjuades i franska TF1 i halvtidspaus kom hon med lugnande besked om att skadan sannolikt inte är alltför svår, men att spelaren hade ont. Enligt franska tidningen L´Equipe hade anfallaren åkt på en smäll även på träningen dagen före mötet med Belgien.
Ska genomgå undersökningar.
Senare under kvällen uppgav dock RMC att de första undersökningarna, enligt deras källor, pekar på att fransyskan drabbats av en skada på ligamenten i knät.
– Det är knät, men det krävs att vi gör undersökningar och det ska vi försöka göra så fort som möjligt i morgon, säger förbundskapten Diacre till RMC.
Vid skadan hade Frankrike ledningen med 1–0. Det hade bara gått sju minuter när Kadidiatou Diani prickade in 1-0 vid bortre stolpen efter inspel från vänster kant.
30 minuter senare kvitterade Belgien via Janice Cayman, som hann före Wendie Renard i en löpning in i boxen. Den franska repliken kom dock snabbt i en andravåg på en hörna via mittbacken Griedge Mbock Bathy.
Frankrike vann matchen med 2–1, men hade flera chanser. Bland annat missade lagkaptenen Wendie Renard en straff (efter hands). I samband med straffen fick Belgiens inhoppare Amber Tysiak sitt andra gula kort på sex minuter och visades ut.
Frankrike har i och med segern vunnit sin grupp. Laget möter tvåan i Sveriges grupp i kvartsfinal.

Lämna ett svar