Publicerad den Lämna en kommentar

Djurgårdaren Mattias Mitku ansluter på ett 4-års kontrakt

Intervju med AFC’s nyförvärv Mattias Mitku samt planer för AFC’s fortsättning på Svenskafans!AFC Eskilstuna har gjort klart med den första nya kuggen inför säsongen 2023. Djurgårdaren Mattias Mitku ansluter på ett 4-års kontrakt.
En något spännande tid att presentera ett nyförvärv, eller? Jag blev iallafall något chockad när jag fick se detta.
Mattias Mitku är en tjugoettårig offensiv mittfältare som kan husera både ute till vänster och höger, samt i den traditionella nummer 10 rollen. Mitku ansluter från Djurgårdens IF där han fått spela 3 Allsvenska matcher, en av dem ett inhopp mot MFF borta när Djurgården vände 2-0 underläge till vinst 3-2. Den här säsongen har Mattias spenderat i IF Karlstad i Ettan Norra, på lån från huvudstaden. Mattias har stått för 6 mål, laget ligger i skrivande stund på plats nummer 8 med 7 matcher kvar att spela. Kontraktet med AFC är skrivet på 4 år och om jag förstått det rätt ansluter Mattias som bosman. Han ansluter till AFC i januari när man drar igång med träningsverksamheten åter!
Till AFC’s hemsida sa Jawad Al Jebouri följande om Mitku:
– Mattias är en duktig spelare i en mot en situationer och kan både dribbla förbi motståndaren eller helt enkelt använda sin snabbhet för att ta sig förbi. Han har en bra vänsterfot och är målfarlig när han kommer till skottläge. Med sin spelstil och sina egenskaper kommer Mattias passa in jättebra i AFC Eskilstuna.
Jag ringde idag (fredag) upp Mattias för att se hur han såg på sin flytt till AFC Eskilstuna:
Mattias, varmt välkommen till AFC Eskilstuna, hur känns det att vara här?
– Stort tack, det känns väldigt kul. Jag ser fram emot att få komma till Eskilstuna och få lära känna alla lagkamrater. Det känns väldigt kul och är glad och stolt över att allt blev klart Billiga Fotbollströjor .
Varför kändes AFC som ett bra steg för dig?
– AFC spelar en fotboll som passar mig väldigt bra, en duktig tränare och ett bra steg i min fotbollskarriär. Jag vill komma till elitfotbollen, det är en bra serie och det låter AFC mig göra. Men framför allt är det AFC’s sätt att spela fotboll som passar mig mycket bra så det var det jag föll för mest .
Har du pratat med någon om flytten, eller känner du någon i laget sedan tidigare?
– Jag har inte pratat med Lamin (Sarr) än men vi var på samma landslagsläger 2017, så det var ett tag sedan, jag har inte pratat med honom ännu men vi känner varandra. Annars Tim Hartzell är en nära vän till mig som var i AFC för något år sedan.
Var det tufft att lämna Djurgården?
– Jag var där i ungdomsfotbollen och hela vägen upp till A-laget, men just nu är jag bara väldigt glad över att vara i AFC. Det är jobbigt att vara i en klubb där man inte får spela så mycket som man hade önskat. Om jag ska vara ärlig känns det bra att jag har kommit till en klubb där jag har stor chans och spela och hjälpa laget. Jag ser fram mot att börja spela med mina nya lagkamrater.
Hur känns det att flytta till AFC men ändå ha några matcher kvar att spela i Karlstad?
– Flytten har varit klar ett tag. För mig är det normalt, jag är här nu och ska försöka logga in mentalt och avsluta dom sista matcherna så bra som möjligt. Göra det jag är bra på och hjälpa laget så det blir ett bra slut.
Du har haft två lånesejourer iväg från DIF i Haninge och nu Karlstad, berätta lite om dom:
– I Haninge förra året kom jag dit efter sommaren med hälften av matcherna kvar att spela ungefär. Tyvärr hade jag småskador som gjorde att jag inte kunde delta i alla matcher vilket var jobbigt. Matcherna jag spelade så lärde jag mig att våga göra det jag är bra på. Det var mina första seniormatcher, tidigare hade jag bara spelat U21. Att våga visa det jag kan i seniorspelet och försöka anpassa mig till det spelet. Första året är alltid för anpassning, tempot och det mer fysiska spelet. Jag var inte nöjd med Haninge-flytten och mina prestationer eftersom jag inte kunde delta i alla matcher. I Karlstad har jag spelet kontinueligt, det här andra året har känts mycket bättre. Jag har anpassat mig bra, nu vet jag när jag ska gå och utmana min gubbe eller när jag bara ska spela enkelt, när jag ska komma till avslut. Jag har kunnat bidra med poäng också vilket är viktigt när man spelar på en offensiv position.
För de som inte har sett dig spela, vilken spelare är Mattias Mitku?
– Jag gillar inte att säga vad jag är bra på utan jag vill helst att folk ska se mig spela och sen avgöra själva haha. Vad jag oftast hör är att jag gillar att utmana min spelare, gillar 1 mot 1, ta mig förbi och lägga ett inlägg eller gå på eget avslut. Ganska snabb, bra teknik, kvick spelare med ett bra avslut.
Vilka är dina mål med 2023, både individuellt men med AFC också?
– Personligen, vara en skön kille utanför planen. Respektera mina kamrater, ledare och de som jobbar omkring klubben. Bidra med skön energi, bjuda på mig själv. På planen vill jag bidra med vad jag är bra på, i och med att jag är en offensiv spelare vill jag ge allt för laget, ta in information från Jawad om han vill spe

 

Lämna ett svar