Publicerad den Lämna en kommentar

Självmål i allsvenska debuten

Självmål i allsvenska debuten

Hammarby var minuter ifrån en tung seger i guldstriden.Då nickade Nathaniel Adjei in bollen i eget mål.
19-åringen, som gjorde sin allsvenska debut mot Häcken, föll i tårar efter slutsignalen och fick tröstas.
– Om det nu behövde bli självmål, vem som helst i laget förutom Adjei, säger Hammarbys målvakt Davor Blazevic.
Sju mållösa matcher, sedan fick det vara nog. Tio minuter in på lördagens toppmöte mot BK Häcken höll sig Gustav Ludwigson framme och tryckte, efter en misslyckad utrusning av Peter Abrahamsson, in 0–1.
Passande – och kanske inte oväntat. Mot BK Häcken var Ludwigson tillbaka på sin favoritposition, den till vänster i anfallslinjen.
– För egen del var det jävligt skönt, sa Gustav Ludwigson om målet i Discovery Plus.
Fullträffen gav Hammarby IF en smakstart på matchen. Dock inte en seger. Mötet slutade 1–1.
Innan vi kommer dit: BK Häcken saknade inte kvitteringschanser i den första halvleken. Hemmalaget hade till exempel tre (!) avslut i målramen. Ibrahim Sadiq och Simon Gustafson med varsitt skott, Even Hovland med en nick.
I den 90:e minuten kom kvitteringen. Kristoffer Lund med ett inlägg från vänster. Blair Turgott nickade bollen mot mål. Nathaniel Adjei nickade in den i mål.
I eget mål.”Kan få svårt att sova i natt”
Tungt för Adjei som gjorde sin allsvenska debut mot BK Häcken. 19-åringen fick starta då alla andra renodlade mittbackar i Hammarby IF-truppen saknades på grund av avstängning och skador.
Hammarby IF:s tränare Marti Cifuentes:
– Han känner sig säkert skyldig och kan få svårt att sova i natt, men hans första 99 minuter i allsvenskan… han höll en väldigt bra nivå. Han kommer att bli starkare av det här, det är jag säker på.
– Resultatet är surt eftersom vi var så nära, men vi möter ett topplag. Jag är väldigt stolt över spelarnas insats i dag, tillägger han.
Hammarby IF:s Darijan Bojanic hyllar också Adjeis insats.
– Det kan hända vem som helst. Jag hoppas han glömmer det fort bara. Jag kunde inte bry mig mindre.
Vad sa du till honom efter matchen?
– Håll huvudet högt. Det är klart han känner att det kanske är hans fel, men det är det absolut inte. Han var otroligt bra i hela matchen.
Hammarbys målvakt Davor Blazevic klappade om Adjei efter slutsignalen. Han är övertygad att den unga mittbacken kommer att kunna gå vidare efter självmålet.
– Om det nu behövde bli självmål, vem som helst i laget förutom Adjei. Han gjorde debut och en jättebra match tillsammans med Sadiku i ett svårt läge för oss. Dubbelt tungt, både för honom och oss som lag, säger Blazevic.
I och med 1–1-resultatet är avståndet mellan BK Häcken och Hammarby IF alltjämt fem poäng. Djurgårdens IF, som möter IFK Göteborg under söndagen, finns däremellan.
– Jag tycker att vi på det stora hela gjorde en fullt godkänd bortamatch mot ett bra Häcken. Det är så pass sent in på säsongen att de lagen som ligger där gör det av en anledning. Jag kände att vi gjorde tillräckligt för att få med oss tre poäng och det hade varit en fin skalp att ta. Men tyvärr blev det lite tillfälligheter som gjorde att vi inte kunde ta det i hamn, säger Davor Blazevic.

Lämna ett svar