Publicerad den Lämna en kommentar

Två matcher i Premier League skjuts upp

De engelska andra-, tredje- och fjärdedivisionerna på herrsidan – Championship, League One och League Two – har getts klartecken att återstarta på tisdag kväll, uppger ligaorganisationen English Football League (EFL).
För att vidare hedra minnet av drottning Elizabeth, som efter 70 år på tronen avled i torsdags, kommer dock alla matcher inledas med en tyst minut och spelarna ska bära svarta sorgband. Dessutom ska flaggor hissas på halv stång, och nationalsången kommer att spelas på arenorna.Super League tillbaka
”Matcherna i EFL kommer att återupptas enligt schema från och med tisdagen den 13 september, samtidigt som hennes majestät, drottning Elizabeth II, kommer att hedras på arenorna runt om i landet”, skriver EFL i ett uttalande.
Senare under måndagen kom även besked från det engelska fotbollsförbundet att flera andra ligor – bland annat damernas högstaliga Super League och klassiska FA-cupen – kan starta. Super League, med flera svenska landslagsstjärnor i ligan, var tänkt att ha säsongspremiär förra helgen.
Alla matcher som var tänkta att spelas den 19 september, dagen då drottning Elizabeth ska begravas, skjuts däremot upp.
Nästa omgång i Premier League inleds på fredag. Däremot förändras arrangemangen av några matcher i helgen av säkerhetsskäl.
Poliser från hela landet åker till London för att förbereda sig inför drottningens begravning den 19 september. Av den anledningen skjuts söndagsmatcherna Chelsea–Liverpool och Manchester United–Leeds upp och spelas vid ett senare tillfälle.
Arsenals bortamatch mot Brentford tidigareläggs två timmar (avspark 13.00) för att underlätta för polisen.
I herrarnas Europaspel är det sedan tidigare bestämt att skotska Glasgow Rangers Champions League-match den här veckan, mot Napoli, flyttas fram från tisdag till onsdag. Det råder oklarheter kring Chelseas Champions League-match hemma mot Salzburg i London på onsdag, men matchen spelas som planerat.
Arsenals Europa League-match mot PSV Eindhoven dagen därpå i samma stad kommer att skjutas upp. När matchen ska spelas är inte fastställt.
”Detta är på grund av kraftigt begränsade polisresurser och organisatoriska svårigheter relaterade till det nationella sörjandet av hennes majestät, drottning Elizabeth II”, skriver Uefa i ett pressmeddelande.
Fotbollen är bara en av flera sporter vars kalender har påverkats av drottningens bortgång. Cricketmatchen mellan England och Sydafrika ställdes in och Europatourgolfens PGA-mästerskap, som spelas i engelska Wentworth, avbröts också

Lämna ett svar