Publicerad den Lämna en kommentar

Varberg BoIS föll borta mot Kalmar FF

Jag kan räkna till nio boisare som deppar

Varberg BoIS föll borta mot Kalmar FF och för att göra en lång historia kort är det bara att medge att det var rättvist – för Kalmar är ett bättre fotbollslag än Varberg.
Ändå kändes 1-0 målet onödigt. För efter en överraskande fin start av BoIS kunde f d boisaren Sebastian Nanasi tråckla in bollen efter Tobias Carlssons fina brytning men där ett passivt försvar (Tranberg, Le Roux) inte förmådde få bort bollen. Ett mål som sedan också kom att sätta ”tonen” för matchen.
Förarbetet stod en annan gammal varbergare för – Nahom Netabay som trädde in bollen till en framrusande Oliver Berg. När sedan Gustaf Norlin dunkade in 2 bollar för Göteborg mot Mjällby var det dels ett tecken på hur många fina fotbollsspelare som passerat innanför vändkorsen på vallen de senaste åren, men det blir också tydligt hur mycket Varberg saknar den typen av spelare idag.
Des Kunst verkar inte räcka till på allsvensk nivå (svag idag). 24-årige Eliton Jr hade ”fötterna” och erfarenheten men har fått förvånansvärt lite speltid. Ismet Lushaku är bra i spelet ute på plan men har hittills saknat de poänggivande verktygen i offensiven. Oliver Alfonsi blandar och ger men känns inte riktigt ”där” ännu. Filip Bohman tar steg i rätt riktning men spelade division 1 fotboll så sent som för en månad sedan. Och de där division 1-lirarna som bara kunde gå in göra avtryck i allsvenskan verkar BoIS inte kunna hitta längre. Utan då får man istället förlita sig till den ”gamle” Robin Simovic och en irrationell Alexander Johansson som i fjol behövde lånas ut till Brage för att få speltid.
Och det räcker inte riktigt. För med 18 gjorda pytsar är man näst sämst i allsvenskan och med drygt två tredjedelar av serien spelade är det fortsatt offensiven som är problemet. Med fler spetsspelare på plan hade också ett par av den senaste tidens oavgjorda resultat kunnat omvandlas till seger även om man rätteligen borde fått med sig en trepoängare mot Djurgården.
Som tur är (hittills) för Varberg så har lagen under strecken fortsatt ingen större lycka även om Degerfors fick med sig en sen poäng från boisarnas mardrömsarena Bravida. Värnamo sänkte Helsingborg med ett 3-2 mål på fem minuters övertid och GIF Sundsvall kan vi nog redan räkna bort. Och det är nog de tre lagen som BoIS måste ha bakom sig för Värnamo har som jag ser det ett bättre grundspel än BoIS och framför allt har man Marcus Antonsson som nú är uppe i hela 16 mål! En imponerande utveckling för veteranen som ifjol helt körde fast i Halmstads defensiva spelfilosofi men nu gör sin målmässigt bästa säsong – någonsin.
Och i nästa match har ”degen” ett Mjällby, som helt verkar ha klappat ihop idag mot Göteborg hemma på Stora valla. Samtidigt som Varberg ska ta sig an ett efter tränarbytet pånyttfött AIK som kommer med en stor klack och där Jocke Perssons Boys åter ska få ”hantera” 4 svartklädda män som ska försöka palla trycket.
Man behöver inte heta Albert E. för att kunna räkna ut vad avståndet ner till den där kvalplatsen kan vara på valdagens kväll.

Lämna ett svar