Publicerad den Lämna en kommentar

Dubbla mardrömmen för Elfsborg

Niklas Hult

För elfte raka matchen misslyckades Elfsborg med att ta tre poäng.
Men efter förlusten mot Djurgården på Tele 2 arena fick måndagskvällen en något dyster fortsättning.
Alexander Bernhardsson åkte nämligen på en dopingkontroll, men utan att kunna kissa vilket gjorde att han blev kvar när spelarbussen åkte hem till Borås.
Dubbla mardrömmen för Elfsborg – Bernhardsson fast i Stockholm.
Men efter förlusten mot Djurgården på Tele 2 arena fick måndagskvällen en något dyster fortsättning.
Alexander Bernhardsson åkte nämligen på en dopingkontroll, men utan att kunna kissa vilket gjorde att han blev kvar när spelarbussen åkte hem till Borås.
Tio raka matcher utan en vinst för Elfsborg blev elva raka när Djurgården vann med 2-1 på Tele 2 arena.
Trots stora hemvändarnamn under sommarfönstret har Elfsborgs mardrömssvit fortsatt. Och spelare som Niklas Hult har ännu inte vunnit sedan hans återkomst i Elfsborg.
– Det är surt asså. Det känns tungt just nu. Vi får en tuff uppförsbacke direkt, lite som Malmö-matchen och Mjällby-matchen där de får ett tidigt mål. Då blir det jobbigt. I den andra halvleken steppar vi upp lite, det var bättre då och vi skapar mycket chanser. Vi är ganska nära en kvittering.
Alexander Bernhardsson
Det var nära mot slutet, men ska det krävas en drömfrispark för att det ska ske?
– Vi får kämpa jävligt hårt för att få de här målen samtidigt som vi släpper in ganska enkla mål, så har det varit i de senaste matcherna. Vi kämpar i uppförsbacke. Men prestationsmässigt gör vi ytterligare en okej match. Surt att säga när man får med sig noll poäng. Så är det just nu, vi får fortsätta att köra och tro på det vi gör.
Inte vunnit med Elfsborg sedan återkomsten.
Hult har nu spelat sex matcher för Elfsborg sedan återkomsten och han har ännu inte fått se sitt lag segra.
– Man spelar fotboll för att vinna matcher, klart det är surt.
Känner man ett tryck då du och Sebastian Holmén kommer som en stora hemvändare?
– Nej, det tycker jag inte. Det hade varit skillnad om vi var två anfallare, då ska vi göra mål. Vi försöker att bidra med det vi är bra på.
Hur är stämningen i gruppen?
– Jag tycker att vi höjer oss varje vecka med träningsintensiteten, vi har sett bra ut på träningen. Även i matcherna. Det hade varit skillnad om man känner att vi är skitdåliga, men vi tycker ändå prestationsmässigt är det bra. Men det går inte säga så hela tiden, vi vill hellre göra en dålig match och vinna med 1-0.
Dubbla smällen – spelarbussen åkte utan honom
Och efter förlusten mot Djurgården åkte Elfsborg på ännu ett bakslag. Efter matchen skulle flera spelare dopingtestas, bland annat Alexander Bernhardsson. Men han lyckades inte att kissa i tid och spelarbussen var tvungen att vända hem mot Borås – utan honom.
Klubbchefen Stefan Andreasson ville inte kommentera det förutom att det ”inte är roligt”.

Lämna ett svar