Publicerad den Lämna en kommentar

Självmål gav seger i Malmö

Självmål gav seger i Malmö

Kalmar fick hjälp mot IFK Göteborg, och under söndagskvällen var det dags igen när ett självmål gav segern till de rödvita.
Kalmar FF kommer till spel mot Malmö FF med en vinst mot IFK Göteborg i bagaget. Att Malmö skulle föra spelet och sätta KFF i en ovan position var inget förvånande. De himmelsblå söker sig oftast till sin offensiva högerkant och ger David Olafsson en del att jobba med. Kalmar får ägna mycket tid under den första halvleken till att spela sig ut Malmös press. Även om hemmalaget har bollinnehavet i den första halvleken kommer de inte till några farliga målchanser. Kalmar är nära ett mål i den första halvleken när Axel Lindahl tar en fin löpning, dock hittas en helt felaktig offside.
I den andra halvleken höjs det fysiska spelet från de båda lagen. Både Romario och Calle Gustafsson får agera slagpåsar när både Felix Beijmo och Jo Inge Berget går hårt åt de rödvita. Hemmalaget spelar upp sig i den andra halvleken och Kalmar får jaga mycket boll. Att Malmö inte spelar ut Kalmar och lyckas göra mål skapar frustration hos såväl de himmelsblå spelarna och de himmelsblå supportrarna. Kalmar får ett fint läge när Oliver Berg och Nahom Netabay startar en omställning som dock leder till en resultatlös hörna. Kalmar finner ett utmärkt frisparksläge med kvarten kvar att spela och det märks att Kalmar sätt att spela stör Malmö.
Kalmar skulle dock ta sin första seger på Eleda Stadion sedan säsongen 2010. Noah Shamoun får in bollen i boxen där Lasse Nielsen stöter in bollen i eget mål och stadion börjar tömmas från hemmasupportrar. En oerhört viktig seger mot en svår motståndare bäddar inför en fin match när Varberg kommer till Guldfågeln i nästa omgång.

Lämna ett svar