Publicerad den Lämna en kommentar

Liverpool är det fjärde laget att vinna en match med hela nio måls marginal någonsin

Liverpool är det fjärde laget att vinna en match med hela nio måls marginal någonsin

Liverpool är det fjärde laget att vinna en match med hela nio måls marginal någonsin.Detta då de besegrade Bournemouth med hela 9–0 på Anfield under lördagen.
Bland annat sedan Trent Alexander-Arnold satt ett drömmål i första halvlek.– Vilken rackarrökare, jösses! Det här var något alldeles extra, säger Niklas Holmgren i Viaplay.
De är ett förväntat topplag i Premier League. Men i säsongsinledningen har Liverpool inte kommit upp i förväntad nivå. Inte minst med tanke på att laget förlorade stormötet med Manchester United i förra omgången.
Men de verkar minst sagt ha studsat tillbaka efter den smällen.
Redan i den tredje minuten mot Bournemouth på hemmaplan gjorde Luis Diaz ledningsmålet, därefter tog det lika många minuter innan Harvey Elliott satte 2–0.
– Jösses, vilken projektil. Vad är det som händer. Var ska det här sluta, sade Niklas Holmgren i Viaplay.
Kritiken: ”Så enkelt får det inte se ut”
På det var Mohamed Salah nära att sätta trean med knappt tio minuter spelat. Men det dröjde till den 28:e minuten innan 3–0-målet kom.
Då var det Trent Alexander-Arnold som klev fram och drog till. Från straffområdeskanten, lite ute till höger. Avslutet letade sig då upp i bortre krysset.
– Vilken rackarrökare, jösses! Det här var något alldeles extra. Var ska det här sluta, sade Holmgren.
Experten Jonas Olsson fyllde i:
– Under Liverpools första halvtimme har varit precis så bra som den kan vara.
Därefter kom även ett 4–0-mål. För i matchminut 31 blev Roberto Firmino målskytt.
– Så enkelt får det inte se ut, sade en kritisk Olsson.
Därefter satte Virgil van Dijk också 5–0 (!) innan paus. Men det blev inte roligare efter paus heller. För med endast en minut spelat av andra halvlek låg 6–0-bollen i nät efter ett självmål. Dock var det efter en misstänkt offsidesituation.
Men det slutade inte där. För Liverpool har gjort så väl ett sjunde, som ett åttonde och ett nionde mål. Därmed tangerade de rekordet för den största segermarginalen i Premier League. Bara tre gånger tidigare har det skett i ligans 30-åriga historia.Liverpools galna kross

Lämna ett svar