Publicerad den Lämna en kommentar

AIK:s ras – föll ihop i Tjeckien

AIK s ras – föll ihop i Tjeckien

AIK åkte på en smäll av det tyngre slaget i den första playoff-matchen till Europa Conference League.
Efter ett ras i andra halvlek i Tjeckien har laget nu en brant 3–0-uppförsbacke inför returen mot FC Slovacko.
En bortamatch av det tuffare slaget var det som väntade AIK under torsdagen. Detta då tjeckiska Slovacko stod för motståndet i match nummer ett i playoffspelet till Europa Conference League.
Väl där var det dock hemmalaget som, efter två tidiga AIK-lägen, ägde stora delar av matchbilden. Detta på en, i värmen, trög gräsmatta som det överlag var svårt att rulla boll på.
Just Slovacko tog sedermera också ledningen efter en knapp halvtimmes spel. Holzer hittade då fram med ett snyggt inspel till en obevakad Petrzela som kunde sätta 1–0 utan några större problem.Rasade ihop i andra
Därmed fick ett lågt stående AIK jobba i uppförsbacke och sedan även gå till pausvila i underläge.
Väl i den andra halvleken var AIK illa ute rätt tidigt. Detta då Yasin Ayari var inblandad i en misstänkt straffsituation i defensiven, men utan åtgärd från domaren.
Därefter var det Slovacko för nästan hela slanten. Detta då Solnalaget inte kom mycket närmare än ett par halvdana inspel mot straffområdet.
Med dryga 20 minuter kvar hade sedan AIK en boll i mål. Men Zach Elbouzedi vinkades av för offside. Närmare än så kom de inte heller. För det var i stället Slovacko som först utökade till 2–0 efter en misstänkt offsidesituation och sedan till 3–0 på bara ett par minuter.
Därmed har AIK ett mindre berg att bestiga inför returen i Solna nästa vecka.
TV: Rondo svarar på lyssnarnas frågor – AIK-tränaren Bartosz Grzelak i huvudfokus