Publicerad den Lämna en kommentar

Nikola Ladan ny scout för Genoa

Nikola Ladan ny scout för Genoa

För knappt två veckor sedan meddelade Nikola Ladan att han lägger fotbollsskorna på hyllan.Redan då hintade han om en fortsatt karriär inom fotbollen.Nu avslöjar 29-åringen själv att han blir scout för Serie B-klubben Genoa.– Jag är jättestolt och hedrad, säger Ladan till Sportbladet.
Efter en karriär i ett flertal svenska klubbar meddelade Nikola Ladan, som senast representerade Landskrona BoIS i superettan, att han avslutar karriären.”Fotbollsspelaren Nikola Ladan är nu pensionerad, men fotbollsälskaren Nikola Ladan stannar kvar. På vilket sätt kommer ni att se. Snart.”, skrev han på Instagram.
Det har varit en hemlighet – men nu står det klart på vilket sätt han stannar inom fotbollen. För Sportbladet berättar 29-åringen att han är klar som ny Skandinavien-scout för Serie B-klubben Genoa.
– Jag är jättestolt och hedrad att jag tillhör den anrika föreningen och den ambitiösa klubb som det är, säger Ladan.
”Det finns en fin marknad”
I uppdraget ingår ansvar över hela den skandinaviska marknaden och han har redan tjuvstartat i rollen. Under de sista månaderna som spelare har han haft tjänsten parallellt.
– Jag anser att det finns en fin marknad här där vi på senare år har blivit bättre och bättre. Sen vad jag ska leverera får vi se. Finns det något som är tillräckligt bra så finns det, finns det inte så finns det inte, säger Ladan.
Hur är ditt scoutingöga?
– Det får vi väl se. Jag säger det jag ser och vad jag känner och tycker. Det är det som är det fina med fotboll, man kan tycka annorlunda om allt. Men jag hoppas det är tillräckligt bra.
Om vi får fler skandinaviska spelare i Italien så är det du som gör ett bra jobb?
– Haha, ja. Nu är det upp till bevis. Nu fick jag lite press på mig, men det har jag levt med hela mitt liv.

Lämna ett svar