Publicerad den Lämna en kommentar

Seger i supercupen – Benzema passerade legendaren

Den regerande Champions League-mästaren Real Madrid inledde säsongen med att vinna supercupen mot Eintracht Frankfurt med 2-0. Anfallsstjärnan Karim Benzema noterades för ett mål och är därmed den som gjort näst flest mål i klubbens historia.
Champions League-mästaren mot Europa League-mästaren. Real Madrid mot Eintracht Frankfurt. Då gick det som det skulle och Real Madrid vann med 2-0.
Frankfurt inledde bra, men Vinícius Júnior var nära att ge Real Madrid ledningen när Frankfurt-försvararen Tuta agerade räddande ängel på mållinjen.
Istället satte David Alaba 1-0 enkelt i den 37:e minuten och efter det var det Madrid-laget som dominerade på Olympiastadion i Helsingfors.
2-0 kom knappt 20 minuter in i andra halvlek. Skyttekungen Karim Benzema sköt ett skott som målvakten Kevin Trapp kanske borde ha tagit.
Det målet gjorde att Benzema nu har gjort 324 mål för Real Madrid och därmed passerade han klubblegendaren Raul på topplistan. Flest har Cristiano Ronaldo med hela 450 mål.
Real Madrid inleder sin ligasäsong borta mot nykomlingen Almería på söndag kväll. Frankfurt möter Hertha Berlin på bortaplan under lördagen.