Publicerad den Lämna en kommentar

Var anfallsstjärnan Marcus Berg 35 i storform

Marcus Berg 35

När IFK Göteborg besegrade Varberg på bortaplan var anfallsstjärnan Marcus Berg, 35, i storform.
Med sina två mål sköt han upp Blåvitt i toppstriden.
Efteråt var han märkbart nöjd – men ville samtidigt vara försiktig med att dra för stora växlar.
– Det är mer så att man är lite förvånad över att vi ligger där uppe, säger Berg.
IFK Göteborg besegrade Varberg på bortaplan med 4–0 under måndagskvällen och hakade på den absoluta toppen av tabellen.
Stor matchvinnare blev anfallsstjärnan Marcus Berg, 35, som stod för både sitt åttonde och nionde mål för säsongen vilket innebär en andraplats i skytteligan.
– Vi maler ner dem och gör det jättebra i andra halvlek. Vissa perioder är riktigt bra, säger han.
Varbergs tränare Jocke Persson beskrev Bergs 2–0-mål tidigt i den andra halvleken som ”ett läge som vi inte ens kallar för målchans i Varberg”.
– Nej, det var ett fint avslut, säger en leende Berg och fortsätter:
– Ett bra anfall också där Kevin (Yakob) kommer med bra och får en touch på bollen. Sen drar jag till på ett. Det är klart att det är skönt när den går in, och att få sätta tvåan tidigt i andra.
”Är inte direkt favoriter”
I och med segern mot Varberg placerar sig IFK Göteborg på en femteplats i tabellen – bland annat före Malmö på målskillnad – med tre poäng upp till europaspel och fem poäng till ettan Häcken.
– Det är en ganska jämn serie i år med många lag som har chans. Vi är väl inte direkt favoriter bland lagen som är där uppe nu, men så länge vi kan vara med och så länge vi visar vad vi vill så tror jag att vi kommer ha chans att vara med ett tag, säger Berg.Marcus Berg, 35.
Har ni underskattats lite den här säsongen, med tanke på att ni är med där uppe nu?
– Nej det tycker jag väl inte. Sett över längre perioder har vi inte presterat så jättebra om jag ska vara ärlig, säger han och fortsätter:
– Det är mer så att man är lite förvånad över att vi ligger där uppe, med tanke på hur vi har spelat i vissa matcher och i vissa perioder. Vi tror på det men det krävs så klart mycket mer om vi ska vara kvar där uppe hela säsongen.
Berg ger sin syn på vad laget har utvecklat på senare tid:

– Vi har hittat någonting nu. Vi har spelare som vågar vända upp mellan lagdelar och vågar spela bollen i svåra lägen. Det är mycket smådetaljer som har blivit bättre men som vi måste fortsätta med för att nå bättre resultat.Hussein Carneil 19 och Marcus Berg 35

Samtidigt har anfallsstjärnan själv fått en lite annan roll i laget. Tidigare spelade Berg ofta ihop med en anfallspartner (främst Gustaf Norlin eller Oscar Vilhelmsson som nu har lämnat klubben), medan den nya rollen snarare innebär att han agerar som ensam spets med en offensiv mittfältare bakom sig.
– Rollen har varit bra. Jag tycker som i dag (mot Varberg) med Hussein som är en smart spelare som fyller på, och även Kevin (Yakob) där, så är det två spelare som gillar att ha boll i lite svårare ytor och det är klart att det underlättar för mig där fram. Då kan jag ligga där och hugga lite.
Skadeproblemen lättar
Marcus Berg har kämpat med en sliten kropp under säsongen och har i längre perioder tränat sporadiskt med laget. Men på senare tid har den fysiska biten känts allt bättre för Blåvitts lagkapten.
– Det känns okej. De sista veckorna har jag kunnat vara med och träna mer. Det är viktigt. Även att sen också få 90-minutare så att jag orkar, för det kommer vara tuffa matcher nu i höst också, säger han.
Tränar du mer eller annorlunda?
– Nej jag har väl någon dag extra ledigt för att komma i fas inför matcherna. Det viktiga är matcherna och det har man lärt sig. Då funkar det inte att träna för mycket. Det är en balans som vi har hittat nu.

Lämna ett svar