Publicerad den Lämna en kommentar

Nadia Nadim slår tillbaka mot Qatar-kritiken

Nadia-Nadim-slår-tillbaka-mot-Qatar-kritiken

Danmarks Nadia Nadim, 34, har kritiserats för sin roll som ambassadör för VM i Qatar.
Under måndagen pressades den EM-aktuella stjärnan av den danska presskåren.
– Jag vet inte vem ni tror att jag är? Jag är inte Donald Trump, säger hon till Ekstra Bladet.
I april meddelade Nadia Nadim att hon är en av ambassadörerna för vinterns herr-VM i Qatar.
Ett kontroversiellt val som den danska fotbollsstjärnan har fått motta hård kritik för i hemlandet. Inför Danmarks trupputtagning till EM i sommar har förbundskaptenen Lars Söndergaard krävt att hon ska uttala sig om sin ambassadörsroll.
”Vem tror ni att jag är?”
Något hon gjorde under måndagen när landslaget samlades i Helsingör.
– Jag har försökt att skilja det från politiken och fokusera på de saker jag kan bidra med. Det har jag gjort genom att vara ambassadör. Jag vet inte vem ni tror att jag är? Jag är inte Donald Trump. Jag är inte heller Mette Frederiksen (Danmarks statsminister). En dag kanske jag kan bli statsminister, men det är jag inte nu, säger Nadia Nadim till Ekstra Bladet.
I det danska landslaget är hon lagkamrat med anfallaren Pernille Harder, som är tillsammans med den svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson. På frågan om hur hon ser på att homosexualitet är olagligt i Qatar och att hon enligt kritikerna indirekt stöttar det i och med sin roll som ambassadör svarar hon:
– Jag tycker att det är helt fel. Jag stöttar inte den hållningen. Kärlek är kärlek. Du ska få älska vem du vill, säger hon och fortsätter:
”Vill göra skillnad”
– Jag kan avstå från det här, men jag tror inte det ändrar något. Jag vill vara aktiv och göra skillnad. Det tror jag att jag gör genom att visa att kvinnor kan göra det här. Nästa steg är att arrangera dam-VM där nere. Nästa steg är att Harder och flickvännen kan kyssas (i Qatar). Jag vet att ni inte kan se det, men för mig är det uppenbart: Rom byggdes inte på en dag. Det tar tid.
Nadia Nadim får även en fråga om hur mycket pengar hon får för att arbeta för VM i Qatar.
– Det är en dum fråga. Jag får pengar för det, men det är inte särskilt mycket. Det handlar inte om pengarna. Jag hade gjort det även om jag inte hade fått pengar, säger Nadia Nadim.

Lämna ett svar