Publicerad den Lämna en kommentar

Häcken säljer Leo Bengtsson till Aris Limassol

Leo Bengtsson flyttar till Cypern och Aris Limassol

Enligt Sportbladets uppgifter säljs 24-åringen till klubben och reser under dagen ner för att göra läkarundersökningen och skriva på kontraktet.
Det var i januari 2020 som Leo Bengtsson såldes från Hammarby till BK Häcken, där yttermittfältaren gjorde åtta mål under sin debutsäsong. Han har sedan dess fått stort förtroende i startelvan och den här säsongen har det 12 matcher totalt i allsvenskan och ett mål.
Var med och körde över Sundsvall
Han spelade från start senast mot Sundsvall, när serieledarna körde över Giffarna och vann med 5–1. Hans kontrakt går ut efter säsongen och han har varit fri att förhandla med andra klubbar sedan den 15 juli. I förra veckan kunde också Sportbladet avslöja att klubbar som AIK, Vålerenga, AGF Århus och Aris Limassol anmält sitt intresse för att värva spelaren. Enligt Sportbladets uppgifter har nu spelaren bestämt sig, och det blir en flytt till Aris Limassol på Cypern.
Överens om ett treårskontrakt.
Enligt vad Sportbladet erfar är klubben överens med Häcken om en övergångssumma och spelaren väntas resa ner till Cypern för att genomgå läkarundersökningen och skriva på kontraktet. Parterna är också överens om ett treårskontrakt och klubben vill försöka få honom spelklar redan till Europa Conference League-kvalet mot Neftçi PFK i morgon.
I Aris Limassol blir han lagkamrat med tidigare MFF-backen Franz Brorsson och förre Hammarbyspelaren Alexander Kacaniklic skrev nyligen på för rivalen AEL Limassol.

Lämna ett svar