Publicerad den Lämna en kommentar

Jonas Erikssons kritik mot domarbeslutet

Men efter VAR-granskning dömdes målet bort

Rebecka Blomqvist fick ett mål bortdömt av VAR – på felaktiga grunder.
Det menar domarexperten Jonas Eriksson som kritiserar beslutet mot Schweiz.
Men efter VAR-granskning dömdes målet bort
Det satt långt inne, men till slut besegrade Sverige Schweiz i den andra EM-matchen. Hjälte blev inbytte Hanna Bennison som bjöd på ett riktigt kanonskott i utkanten av straffområdet.
Men segern kunde, och borde kanske, ha blivit större. Men VAR granskning bedömde att Rebecka Blomqvists 3–1-mål skulle dömas bort på grund av offside.Nu riktar Jonas Eriksson, tidigare domare kritik mot videodomaren
Vilket ledde till att tidigare stordomaren, numera experten, Jonas Eriksson riktar kritik mot videodomaren.
För på reprisbilden kunde tv-tittarna se att det var hårfint huruvida Blomqvist var offside eller ej, men Eriksson menar på att offside-linjen dock var felaktigt dragen under VAR-granskningen.
– Den där linjen är helt feldragen. Man ska dra linjen vid den näst sista spelarens mest defensiva punkt, men om bollen är framför den spelaren, då är det bollens mest offensiva punkt som gäller. Men domaren har i det här fallet dragit linjen från bollens mest defensiva punkt, alternativt från den näst sista spelarens panna. Men i vilket fall så är båda två fel, säger han till Sportexpressen.”Ett ofattbart misstag”
Enligt Eriksson skulle det varit mål, vilket VAR hade påvisat om man hade dragit linjen på rätt sida av bollen.
– Jag har jättesvårt att förstå hur de kunde göra det här misstaget. Det är ett solklart 3–1-mål. Det är ett ofattbart misstag. Det där skulle ha varit mål för Sverige, säger Eriksson.
Rebecka Blomqvist satte bollen i mål ytterligare en gång i matchen, men dömdes offside även den gången.

Lämna ett svar