Publicerad den Lämna en kommentar

Sveriges nya EM-tröja presenterad

Sveriges nya EM-troja presenterad 2023

Idag släpper adidas och Svenska Fotbollförbundet damlandslagets nya EM-tröja inför mästerskapet i England i sommar. Som favoriter i EM skickar damlandslaget en kaxig hälsning till motståndarlagen – i matchtröjan finns nämligen en tryckt guide med en fullständig analys av alla spelarnas styrkor och speltaktik.

När de svenska landslagsspelarna springer ut på matchplanen i sommarens mästerskap är de starkare än någonsin – damlandslaget ligger tvåa på FIFA:s världsranking och är favorittippade i EM. Årets landslagströja hyllar damernas framfart, men är samtidigt en hint till de övriga deltagarländerna, som kan ta del av en lag och spelaranalys, specifikt framtagen inför EM i England.

– I analysen avslöjar vi exakt hur vi vinner, hur vi spelar och hur motståndarlagen – kanske – har en chans att slå oss. Vårt lag är bättre än någonsin, och vi går in i EM med pepp och självsäkerhet. I sommar hoppas vi att hela svenska folket står bakom oss, det är en stor tid för vårt lag, kommenterar Stina Blackstenius, forward och landslagsspelare.

Tillsammans med matchtröjan släpps även den digitala guiden.Guiden, som är framtagen av landslagets egna matchanalytiker, Anders Eriksson, lyfter 31 landslagsspelare och tips på hur motståndarlagen bör bemöta dem för att ha en chans att slå Sverige i sommar.

– Det svenska damlandslaget har goda möjligheter att ta hem hela mästerskapet. Den digitala analysen av laget och de individuella spelarna skickar en passning till motståndarlagen. Nu kan de själva beställa landslagströjan för att ha en chans att utmana dem i EM, säger Anders Eriksson, matchanalytiker till damlandslaget.

Årets landslagströja är framtagen av adidas och Svenska Fotbollförbundet, som understryker att guiden även är ett uttryck för Sveriges långa tradition av öppenhet.

– Sverige är ett land som är känt för transparens och öppenhet, något som ställs på sin spets med årets EM-tröja och tillhörande guide. Men årets tröja handlar lika mycket om att hylla vårt damlandslag – i år har vi stora möjligheter att vinna hela mästerskapet och de svenska damerna är en av favoriterna i EM, säger Helena Taube Rehnmark, Marknads- och Försäljningschef på Svenska Fotbollsförbundet.

– De senaste årens framgångar har tagit svensk damfotboll till en helt ny plats, och det är dags att slå sig för bröstet och fira damlandslagets position globalt. Det är med enorm stolthet och ett stort engagemang som vi ställer oss bakom det svenska damlandslaget i sommar, säger My Bäck, Marknadsdirektör på adidas.

Tröjan går enligt tradition i färgkombinationen gult och blått. Designen är inspirerad av Sveriges havskust, med en böljande siluett runt halsen som återspeglar formen på Sveriges kustlinje.

Årets landslagströja säljs i både dam-, herr- och juniorstorlekar och finns tillgänglig i adidas butiker, på Svenska Fotbollförbundets hemsida och hos utvalda återförsäljare den 7e april.

Lämna ett svar