Publicerad den Lämna en kommentar

Alexander Isak skriver på för Newcastle United

Alexander Isak

Alexander Isak, 22, är klar för Premier League-klubben Newcastle.
Det var i onsdags som spanska El Diario Vasco kunde avslöja att transferbomben var nära förestående. Enligt tidningen går övergången loss på motsvarande 741 miljoner svenska kronor, en summa som kan uppgå till strax under 800 miljoner om alla bonusar slår in.
Försäljningsrekord för Real Sociedad – värvningsrekord för Newcastle. 22-åringen blir dessutom den dyraste svenska spelaren hittills då övergångssumman passerar de 698 miljoner som Barcelona beräknas ha betalat Inter för Zlatan Ibrahimovic 2009.
Natten mot fredagen rapporterade sedan Sportbladet att svensken får en lön på cirka 85 miljoner svenska kronor per säsong. Isaks moderklubb AIK uppges får runt 13 miljoner i solidaritetsersättning för affären.Innan dess spelade han i tyska Borussia Dortmund
Därmed saknades bara en officiell presentation. Nu har den kommit.
”Jag är glad att det är klart. Det är ett stort beslut för mig men det är ett beslut jag är riktigt nöjd med”, säger anfallaren till klubbens hemsida.
Klubben skriver på sin hemsida att det är ett ”långtidskontrakt” och enligt The Athletic gäller avtalet till 2028.
”Fantastisk, historisk klubb”
Isak kommer bära tröjnummer 14 i sin nya klubb.
”Det är en fantastisk, historisk klubb som jag tror alla vill spela för, med fantastiska fans”, säger han.
”Han är tekniskt mycket bra, med en blandning av egenskaper som kommer att komplettera oss, men han är också i en bra ålder för att växa med den här klubben”, säger Isaks nye tränare Eddie Howe.
I saudiägda Newcastle blir Alexander Isak lagkamrat med svenske landslagsbacken Emil Krafth.
Isak kom till Real Sociedad för tre år sedan, från Borussia Dortmund. I Spanien gjorde Isak 44 mål på 132 matcher. I landslagströjan har Isak gjort nio mål på 37 matcher.
Newcastle United har inlett Premier League-säsongen med en seger och två oavgjorda matcher och på söndag väntar Wolverhampton på bortaplan.Alexander Isak skriver på för Newcastle United
– Vi är väldigt angelägna om att involvera honom så fort som möjligt, vi håller tummarna, sa Eddie Howe på en presskonferens på fredagen, innan övergången var officiell.

Lämna ett svar