Publicerad den Lämna en kommentar

Sommar-Silly 2022: Eric Larsson lämnar för OFI

Sommar-Silly 2022 Eric Larsson lämnar för OFI

Här kommer vi hålla er uppdaterade med rykten, skvaller, kvalificerade gissningar och riktiga nyförvärv under sillasäsongen sommaren 2022.
Senaste uppdatering
16 sep 2022
Idag kom beskedet som många väntat på. Efter 4,5 år i MFF lämnar Eric Larsson oss för spel i OFI Kreta. Han har gjort över 200 matcher i den himmelsblå tröjan och gjorde sig snabbt känd som en energisk och hårt arbetande högerback. Han har varit med och fört laget till tre europeiska gruppspel och vann två SM-guld och en cuptitel. Han har gjort 9 mål och 29 målgivande passningar.
Himmelriket riktar ett varmt tack till dig Eric, och önskar dig ett stort lycka till i din fraqmtida karriär.
9 aug 2022
Nu är det klart att Emmanuel Lomotey kommer till Malmö FF. Den 24-årige centrala mittfältaren ansluter från franska Amiens SC och har skrivit på ett kontrakt till och med 2026. Mer info här.
2 augusti 2022
Idag meddelde MFF två förändringar i truppen:
1. Aleksander Damnjanovic Nilsson säljs till norska klubben Sandefjord. Aleksander spenderade fjolåret hos danska Jammerbugt FC och i mars lånades han ut till norska Sandefjord Fotboll, som nu köper honom.
2. David Edvardsson lånas ut till IFK Värnamo till och med 30 november 2022.
Mer info här.
22 juli 2022
Ryktet visade sig vara sant den här gången; strikern Mohamed Buya Turay är klar för Malmö FF. Den 27-åriga anfallaren kommer senast från spel med Henan Jianye i kinesiska superligan och har skrivit på ett 3,5-årskontrakt med MFF. Läs mer här.
20 juli 2022
Idag bekräftar Malmö FF att Sebastian Nanasi lånas ut till Kalmar FF under resten av säsongen.
14 juli 2022
Malik Abubakari lånas ut till HJK Helsingfors under hösten. Den finländska klubben är, likt MFF, kvar i Champions League och Malik kommer få fina chanser till Europarutin på andra sidan Östersjön.
Samtidigt rapporteras att Alexander Jeremejeff ska ha sagt till Häcken att han är ointresserad av en flytt inom landet, vilket således skulle utesluta en flytt till Hammarby eller MFF.
Sammanställning
KLARA IN
Mohamed Buya Turay från Henan Jianye
Mahame Siby från RC Strasbourg
Moustafa Zeidan från Sirius
Joseph Ceesay från Lechia Gdansk
KLARA UT
Anel Ahmedhodzic – Sheffield Utd
Malik Abubakari – HJK Helsingfors (lån)
RYKTEN IN
Alexander Jeremejeff – Häcken
Astrit Selmani – Hammarby
Veton Berisha – Viking
Daniel Gudjohnsen – Real Madrid U
RYKTEN UT
Jo Inge Berget – Blackburn
Tidigare uppdateringar
11 juli 2022
Yttermittfältaren Joseph Ceesay presenterades idag av MFF. Han kommer närmast från polska från Lechia Gdánsk och har skrivit på ett 4,5-årskontrakt med Malmö FF.
8 juli 2022
Idag presenetarades Moustafa Zeidan som sommarens andra nyförvärv. Han ansluter från IK Sirius och har skrivit på ett 4,5-årskontrakt med MFF.
Mer info här.
6 juli 2022
Idag blev det klart att utlånade Anel Ahmedhodzic säljs till brittiska Sheffield United.
MFF har inte kommunicerat någon trsansfersumma med summor is torleksordningen 35 MSEK har nämnts i media.
Idag blev det också klart att Hugo Larsson ges ett långt A-lagskontrakt med Malmö FF. Det nya avtalet sträcker sig till den 31 december 2026.
29 juni 2022
Sommarens första nyförvärv blev den fransk-maliske landslagsmannen och mittfältaren Mahamé Siby. Han ansluter på övergång från RC Strasbourg och har skrivit på ett 4,5-årskontrakt med MFF.
Mer info här.

Lämna ett svar