Publicerad den Lämna en kommentar

Efter tre raka segrar har självförtroendet vuxit hos de blåvita spelarna

Efter tre raka segrar har självförtroendet vuxit hos de blåvita spelarna

Efter tre raka segrar har självförtroendet vuxit hos de blåvita spelarna. Något som syntes ute på Gamla Ullevi där det var ett helt annat lag än det som mötte Hammarby uppe i Stockholm tidigare i somras.
Då körde Hammarby över IFK Göteborg fullständigt.
Nu blev det istället en tät, jämn och tuff kamp som kunde gått lite hur som helst.
Där Kevin Yakob fick ett jätteläge att ge sitt lag ledningen. För när Hosam Aiesh gick omkull i straffområdet pekade domaren, Mohammed Al-Hakim på straffpunkten och då klev han fram.
Även om många trodde att Marcus Berg skulle ta den.
– Vi hade två straffskyttar, Berg och Yakob. De hade någon form av kommunikation där Kevin slår den. Han brukar vare en träffsäker spelare, säger Mikael Stahre.
Hur gick då den där konversationen till egentligen?
Det förklarar Kevin Yakob.Då körde Hammarby över IFK Göteborg fullständigt
– Jag står som straffskytt och frågade om jag skulle ta den och vi kom överens. Det är ett ansvar jag känner mig väldigt trygg med att ta. Under hela min ungdomskarriär har jag varit straffskytt. Ibland missar man och idag var det jag. Ibland blir du hjälte eller syndabock och nu kostade jag laget en seger. Det är bara att jobba vidare nu, säger han.Cifuentes
Var det en dålig straff eller bra räddning?
– Missar man en straff är den för dåligt slagen. Det är tråkigt men vad ska man göra? Sådan är fotbollen ibland …
Kommer du ta nästa straff också?
– Jag känner mig fortsatt trygg med det ansvaret. En miss förändrar inte min tro på mig själv. Det är tufft att missa men sådant är livet.
Straffen kunde ha inneburit 1–0 till IFK Götebog om den hade gått i mål. Istället såg det länge ut att bli en mållös affär på Gamla Ullevi inför storpublik men en intränad variant skulle avgöra.
Efter en hörna hamnade bollen hos inbytte, Bubacarr Trawally som fick på en drömträff och Warner Hahn var helt chanslös i det blåvita målet.
– Hammarby är bra på fasta och är trixiga och fixiga och har många varianter. De är duktiga där och svåra att läsa. I den fasen de gör sitt mål känner jag att det blev lite för många hörnor i rad och de fick vikt på stången. Om det är någon gång i matchen de finns ett visst tryck så är det där. Annars är det en helt jämn match och prestationen är en av de bättre under säsongen. Vi möter en högklassig svensk motståndare och det är extremt surt att förlora, säger Mikael Stahre.
Förlusten innebär att IFK Göteborg tappar i toppjakten. En seger mot Hammarby och man hade varit med på allvar medan det nu är sex poäng upp till tredjeplatsen som innehas av just Hammarby.Ska ha mycket beröm
Var det möjligen så att toppstriden gick där för Mikael Stahre och hans spelare efter uddamålsförlusten?
– Det tror jag inte på så sätt. Det handlar om att gnugga vidare för oss. Det är klart jag helst hade kunnat vinna och vi kan både läsa och räkna. Samtidigt har vi en bra kontakt uppåt fortfarande. Det viktigaste för oss nu är att fortsätta, säger Mikale Stahre.
Nästa chans att fortsätta den där utvecklingen?
Jo, den kommer nästa måndag då IFK Göteborg åker ner till Kalmar.

Lämna ett svar