Publicerad den Lämna en kommentar

Cristiano Ronaldos Manchester United har det fortsatt tungt

Cristiano Ronaldos Manchester United har det fortsatt tungt

Manchester Uniteds nya tränare Erik ten Hag har fått en mardrömsstart i Premier League.
Efter gårdagens förkrossande 0–4-förlust mot Brentford sågas laget vid fotknölarna av fotbollsengland.
– Vi bevittnar förintelsen av Manchester United, sade Sky Sports expert Gary Neville efter matchen.
Cristiano Ronaldos Manchester United har det fortsatt tungt
Storklubben Manchester United har inte vunnit ligan sedan säsongen 2012/13, då med Sir Alex Ferguson vid rodret. Sedan dess har stora tränare plockats in och världsspelare värvats. Ändå har de sportsliga resultatet gått utför, och BBC:s expert Alan Shearer ser ingen snabb lösning.
– Det kommer ta tid och en enorm summa pengar att komma på rätt väg. De är mil från vart de vill vara, säger han.
Efter fiaskot mot Brentford ligger United nu sist i ligan för första gången på 30 år, efter två omgångar. Erik ten Hag var öppen efter matchen att nyförvärv är ett måste.
– Vi behöver värva nya spelare och kvalitétsspelare. Vi kommer försöka övertala dem att komma hit, säger han.
Tidigare storspelaren Gary Neville, numera expert för Sky Sports, höll inte inne orden.
– Det var som män mot nioåringar.
Stora protester väntas
Från Neville och supporterhåll finns det ingen tvekan om hos vem skuldbördan ligger: ägarfamiljen Glazer. Unitedsupportrar har under lång tid protesterat mot sina ägare och protesterna lär inte minska efter den skrala transfersommaren och de katastrofala resultaten.
– De enda pengarna som spenderats på spelare är genererade av klubben, inte av dem. Det har funnits en giftig kultur i den här klubben under de senaste tio åren. Det är en röra. Det enda bra med United är supportrarna och de har fått nog, säger Neville.
Som om inte det vore nog ryktas storstjärnan och fjolårets skyttekung Cristiano Ronaldo vilja bort. Efter gårdagens match kunde han ses avstå från att be om ursäkt till supportrarna, vilket ett antal andra spelare gjorde, och gå rakt förbi ten Hag utan att ta i hand.
Än värre riskerar det att bli nästa måndag när ärkerivalen Liverpool kommer på besök till Old Trafford. Manchester United ligger sist i Premier League.

Lämna ett svar