Publicerad den Lämna en kommentar

Mané målskytt när Bayern krossade Europa League-mästarna

Mané målskytt när Bayern krossade Europa League-mästarna

I sin Bundesliga-debut gjorde Sadio Mané mål – på nick.
Med sitt första avslut i Bundesliga utökade han Bayern Münchens ledning till 3-0 i en match där Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt pulveriserades på bortaplan.
Matchen slutade 1-6.
Bayern München började under fredagen livet utan Robert Lewandowski, en anfallare som varit bland världens bästa under hela sin Bayern-karriär. Efter åtta år i klubben har han nu valt att fortsätta sin karriär i FC Barcelona.
Bayern valde att inte direkt ersätta honom med en ny anfallare, och satsar i stället på det befintliga offensiva mittfältet. Efter Jamal Musiala, Leroy Sané, Thomas Müller och Serge Gnabry har nu Sadio Mané lagts till samlingen. Och vilken debut det skulle bli för den nya offensiva kombinationen.
Samtliga fem (!) gjorde mål eller assist när Europa League-mästaren Frankfurt besegrades med 6-1 på bortaplan, ett styrkebesked och ett bevis att Bayern fortsatt har en offensiv att räkna med.
Sadio Mané debutmålskytt – med huvudet。
Bayern München tog tidigt en tvåmålsledning efter mål av Benjamin Pavard och Joshua Kimmich innan tio minuter hade spelats. Sedan var det dags för den senegalesiske nationalikonen Sadio Mané att presentera sig för den tyska fotbollspubliken
I den 29:e minuten nickade Mané in 3-0 efter ett vackert anfall och en elegant chipp från Serge Gnabry. Serge Gnabry skulle sedan göra ett mål själv, men det var 19-årige Jamal Musialas kväll. Tysken gjorde två mål och gör Julian Nagelsmanns offensiva val framöver ännu tuffare än vad de redan var.
Matchen slutade 1-6 och Eintracht Frankfurt, som ska spela Champions League i höst, inleder säsongen med huvudvärk.

Lämna ett svar