Publicerad den Lämna en kommentar

Nej, jag skulle applådera det, jag gillar modiga spelare

Toivonen och Kiese Thelin båda straffsugna

Vid ställningen 0-0 i upptakten av den andra halvleken fick Malmö FF straff. Laget hade haft stolpe ut i matchen men fick nu ett gyllene läge att ta ledningen på hemma mot Dudelange i Europa League-kvalets tredje runda.
Med ordinarie straffskytt Anders Christiansen på läktaren tog Jo Inge Berget hand om bollen – men norrmannen lyckades inte överlista målvakten Lucas Fox som räddade.Jo Inge Berget besviken över straffmissen
– Det var en dålig straff. Jag hade bestämt mig vilket hörn men fick inte ut bollen tillräckligt. Missar man är det en dålig straff, säger 31-åringen.
MFF fick sedermera islossning med tre mål och efter 3-0-segern ser läget med andra ord kolugnt ut inför returen i Luxemburg om en vecka.
– Det var irriterande att missa straffen, men jag är glad att vi vann med 3-0 till slut och jag hoppas att missen inte har någon betydelse, berättar Berget.
Georgsons uppmuntrade ord
Andreas Georgson, som tillfälligt tagit över som tränare efter Milos Milojevic, tror att Berget kommer ta fler straffar i MFF framöver.
– Det är inte omöjligt. Han har väldigt bra straffstatistik i MFF men alla kan missa. Sedan tror jag att ”AC” är första straffskytt så han tar väl nästa om han är på planen.
Men du säger inte nej om Berget kliver fram?
– Nej, jag skulle applådera det, jag gillar modiga spelare.
Jo Inge Berget tänker i samma banor, han vill fortsätta slå straffar i MFF.
– Man vill inte sluta slå straffar för att man missar. Det är sånt som händer, så det får man ta. Jag har gjort många mål på straff, de flesta jag skjutit har gått i mål. Tar man många straffar blir det missar ibland.
Kiese Thelin brände flera straffar 2020
En som brände flera straffar i MFF-dressen 2020 var Isaac Kiese Thelin, men anfallaren som sköt det viktiga 1-0-målet kort efter Bergets straffmiss medger att han gärna tar hand om elvameterssparkarna framöver.
– Jag är sugen, men när jag var här senast missade jag några, säger Kiese Thelin och skrattar.
– Den som är het ska ta den. Jo Inge är normalt sett en grym straffskytt, vi får se vad som händer.
Under Janne Anderssons tid som svensk förbundskapten har samma straffskytt fått förtroende så länge bollen gått i mål. Miss däremot? Då tar nästa spelare över.
Kiese Thelin som varit en del av landslaget skrattar igen.
– Jag vet inte hur det funkar här i MFF, men som sagt – känner spelaren som missat att han fortfarande är het så ser jag inget problem med att han tar den igen… Sedan är vi många andra som vill ta den också.
Toivonen: ”Vi är sugna”
Ola Toivonen är en annan som gärna skjuter straffsparkar i MFF.
– Vi brukar ha AC som straffskytt och när han inte spelar har Jo Inge varit där. Sedan är både jag och Veljko sugna… och Isaac. Ja, vi är väl fem spelare i laget som är sugna, om inte ännu fler.
Anfallaren skulle däremot inte säga ifrån om Berget tar hand om straffen nästa match också.
– Nej, jag ger mitt stöd till den som tar bollen.

Lämna ett svar