Publicerad den Lämna en kommentar

Premier Manager-elva – med enbart spelare som kostar 3,5 mkr eller mindre

Erling Haaland, Mohamed Salah och Kevin de Bruyne

Så klart man vill ha Erling Haaland, Mohamed Salah och Kevin de Bruyne i sitt lag.
Men för att möjliggöra det inom budgeten behöver du också hitta ett gäng fynd.
Sportbladets Makoto Asahara ger er en Premier Manager-elva – med enbart spelare som kostar 3,5 mkr eller mindre.
Erling Haaland, Mohamed Salah och Kevin de Bruyne
För att verkligen ha chansen att vinna i Sportbladets Premier Manager måste man ha en del spelare som väldigt få förutom du ser värdet i – och som verkligen också motsvarar värdet. Samt också vara med på att ha de spelare som verkligen lyckas av de som de flesta andra har.
En svår balansgång, så klart.
Här är ett lag, uppställt i en klassisk 4–4–2, med elva spelare som samtliga kostar 3,5 mkr eller mindre i tävlingen. Vissa av spelarna är mer ”upptäckta” än andra. Och jag rekommenderar INTE att kopiera denna elva och spela den. Då lär du förlora. Däremot finns det, förhoppningsvis, en del spelare att plocka in som kan ge plats åt spelarna du verkligen vill ha i ditt lag. Det vill säga de allra dyraste, som till exempel Erling Braut Haaland (10 Mkr) och Mohamed Salah (9,5 Mkr).
Målvakt:
Dean Henderson, Nottingham Forest
Pris: 3,5 Mkr
Här vill du egentligen ha en spelare i ett lag du räknar med vinner matcher och håller nollor, vilket man kanske inte kan räkna med att nykomligen Forest gör. Men samtliga målvakter i spelet är ganska dyra och om du måste välja ett budgetalternativ så kan dock Dean Henderson vara något. Nottingham har trots allt satsat friskt på transfermarknaden i sommar och Henderson (inlånad från Manchester United) lär vara förstakeeper.
Kieran Tripper
Försvar:

Kieran Trippier, Newcastle United
Pris: 3 Mkr
Värvades från Atlético Madrid i vintras men fick sin vår söndertrasad av en skada. Nu är han tillbaka och redo att visa varför han blev nyrika Newcastles första stjärnvärvning. Med den poängfoten, och ett solitt försvar överlag, så är det förståeligt varför över 30 procent av alla som är med i tävlingen redan valt honom i sina lag.
Diogo Dalot, Manchester United
Pris: 3 Mkr
Att ta in Diogo Dalot i ditt lag förutsätter att Manchester United inte värvar in en ny högerback. Om de gör det så är det bara att flytta på portugisen illa kvickt (och till exempel ta det utmärkta Chelseafyndet Ben Chilwell för 3.5 Mkr i stället). Men här och nu är det mycket som tyder på att Dalot kommer vara förstavalet till höger före Aaron Wan-Bissaka. Och just nu är det snarare andra positioner som verkar prioriteras i Manchester Uniteds transferaktivitet.
Ibrahima Konaté, Liverpool
Pris: 3 Mkr
Visst har Joel Matip gått före ofta. Men att en 1.94 lång mittback i en av de två stora titelfavoriterna, som dessutom har ett visst sinne för mål, går för bara 3 Mkr? Det råder ingen tvekan om att det är Konaté som är tänkt att vara Van Dijks vapendragare i Liverpool på längre sikt. Jag ser detta som ett superfynd på förhand. För trots allt ger även vinster för spelarens lag rejäl värdeökning i detta spel. Och Liverpool lär vinna många matcher.
Wesley Fofana, Leicester
Pris: 2,5 Mkr
På tal om långa, unga franska mittbackar. Även om Fofana skulle stanna i Leicester skulle detta vara en vettig spelare att ha i sitt lag. Men den stora fyndstämpeln får han ifall Chelsea faktiskt lyckas värva honom i sommar (vilket det pratas om). För om Chelsea betalar de pengar som Leicester kräver så är det för att starta honom i sin trebackslinje.
Här är experternas lag i Premier Manager – kolla in!Jesse Lingard
Mittfält:

Leon Bailey, Aston Villa
Pris: 3 Mkr
Den jamaicanske yttern gjorde ingen glad under sin första Premier League-säsong. Dock så verkar det vara en helt annan Leon Bailey som ser fram emot den stundande. Åtminstone om man ska tolka hans insatser på försäsongen. Den tekniskt skicklige Bailey lär bli en viktig del av Villaoffensiven. Något som undertecknad är allt annat än ensam om att notera. Trots allt har redan 25,2 procent av alla tävlande (i skrivande stund) lagt till honom i sina lag.
Jesse Lingard, Nottingham Forest
Pris: 3,5 Mkr
Om det är West Ham-versionen av Jesse Lingard som Nottingham signat så är det här ett brakfynd. Med det sagt återstår det ju alltjämt att se hur den excentriske mittfältaren påverkats av sin längre bänkvistelse i Manchester. Oavsett är han värvad som en stjärna. Han är värvad för att starta, göra poäng och mål. För 3.5 Mkr är det en chansning värd att göra.
Andreas Pereira, Fulham
Pris: 2 Mkr
På tal om spelare som spenderat tid på Manchester Uniteds bänk under sin karriär. I Andreas Pereiras fall så har han dock fått visa sina kvaliteter på lån de senaste säsongerna i brasilianska Flamengo. Det är tydligt att han har värvats till Fulham som en ersättare till Liverpoolsålde Fabio Carvalho. Vilket talar för en offensivt framskjuten roll med goda möjligheter till poäng.

Kaoru Mitoma, Brighton
Pris: 2 Mkr
Sett till speltidsmöjligheter den största chansningen i denna elva. För det är långt ifrån säkert hur många matchminuter den japanske landslagsmannen får av Graham Potter. Men sett till konkurrensen, till det han visat på försäsongen och till den spikraka utveckling han haft på lån i Belgien i fjol samt i det japanska landslaget så kan detta vara ett extremt fynd. För målsinne har han. Kvalitet har han. Och väldigt få i Europa vet vem han är.Luis Sinisterra
Anfall:

Luis Sinisterra, Leeds
Pris: 3 Mkr
Den kvicke Feyenoordyttern har värvats till Leeds som en rak ersättare till Barcelonaflyktade Raphinha. Och alla minns ju hur lyckad Raphinha var i Leedströjan. Sinisterra har onekligen verktygen i verktygslådan för att kunna bli en succé han med. Och det behöver inte ens bli en lika stor succé som för Raphinha för att en 3 Mkr-dyr Sinisterra ska kännas som en rimlig investering till ditt Managerbygge. Åtminstone en som sticker ut då bara 1.1 procent av alla tävlande har honom i skrivande stund.
Gianluca Scamacca, West Ham
Pris: 3,5 Mkr
Här har våra prissättare fått det helt om bakfoten. Vi pratar alltså en stor anfallsinvestering av ett Europakvalificerat West Ham. Ett 23-årigt, 195 centimeter långt, anfallsfyrtorn som stänkte dit 16 baljor för Sassuolo i Serie A förra säsongen. Även om det är långt ifrån garanterat att Gianluca Scamacca blir en succé i West Ham så talar statistiken sitt tydliga språk. Är värvad för att spela och för att göra mål.

Lämna ett svar