Publicerad den Lämna en kommentar

Peter Gerhardsson om Lina Hurtigs bristande speltid i EM: Hittade inte rätt

Lina Hurtig hade kunnat bli en nyckelspelare för Sverige i EM.
Men Juventusstjärnan fick aldrig riktigt chansen att visa vägen.
– Det gör ont med henne för hon är sjukt bra och fick spela så lite. Det är något som vi får ta på oss, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.
I den 76:e minuten av semifinalen mot England byttes Lina Hurtig in. Då var Sveriges fotbolls-EM i praktiken redan över.
Dagen efter 0–4-mardrömmen på Bramall Lane lyfter det svenska ledarteamet just Hurtigs roll under turneringen som en av de stora grämelserna.
Som en av Sveriges vassaste och mest mångsidiga offensiva spelare hade hon kunnat bli en nyckel till svensk framgång i EM. I stället slutade det med en biroll då hon tillbringade den största delen av mästerskapet på bänken.
”Hade velat få ut mer”
Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson är självkritisk och nämner Lina Hurtig som en spelare som han inte fick ut maximalt av.
– Vi har inte riktigt hittat rätt med Lina Hurtig, som jag tycker är en fantastisk fotbollsspelare, säger Gerhardsson.
– Det är något vi får fundera på. Det kan ibland handla om att man får välja en annan formation, men vi har kanske valt formationer som gjort att hon hamnat utanför. Det är konkret en spelare som jag känner har potential och är väldigt skicklig, och som jag hade velat få ut mer av.
Lina Hurtig trivs bäst till vänster i anfallet, men har även gjort fina insatser både som spets och som släpande forward. Problemet är att hon på positionerna konkurrerar med spelare som Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani och Stina Blackstenius.
I premiären mot Nederländerna inledde Hurtig som central anfallare, när Blackstenius var småskadad, men utan att riktigt få till det. Än mer anonym blev hon i andra matchen mot Schweiz, då hon startade till höger.
Därefter blev det fyra matcher utanför startelvan för 26-åringen.
– Det är klart att Lina är en spelare som vi måste försöka spela mer. För hon är extremt bra, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

Lämna ett svar