Publicerad den Lämna en kommentar

Emma Kullberg, Jonna Andersson och Hanna Glas är covid-smittade och missar kvartsfinalen mot Belgien

Peter Gerhardsson var fåordig gällande sjukdomsstatusen på sina spelare inför EM-kvartsfinalen mot Belgien.
Nu står det klart varför. Hanna Glas, Emma Kullberg och Jonna Andersson finns inte med i Sveriges matchtrupp – alla smittade av covid-19.
– Det har funnits med oss den här veckan nu, men vi har anpassat oss hela tiden, säger Linda Sembrant till SVT.
I början av veckan kom beskedet om att covid-19 tagit sig in i det svenska damlandslaget, och på onsdagen saknades fem spelare på träningen.
Två av dem var dock tillbaka redan på torsdagen, men sedan dess har det varit oklart om Hanna Glas, Emma Kullberg och Jonna Andersson skulle bli klara för spel.
– Det som ställer till det lite är att det är samma typ av spelare, ytterbackar, sade förbundskaptenen Peter Gerhardsson till SVT Sport om situationen, men vägrade i övrigt svara på detaljerna frågor om vilka som skulle kunna spela.
”Ingen aning”, lät det, bland annat. Och Gerhardsson ville heller inte svara på om Jonna Andersson, som haft sjukdomsymptom, testat positivt eller inte för covid-19.
– Det kommer jag inte svara på. Jag vill inte ge Belgien en enda fördel. Jag har fått reda på saker från belgisk media som kan ha betydelse, sade han på en presskonferens.
När Sverige anlände till arenan var det dock utan trion – som inte heller återfinns i startelvan eller på bänken.
Senare meddelade svenska fotbollförbundet att Andersson, precis som Kullberg och Glas, testat positivt.
Inför matchen var dock Linda Sembrant, som bildar mittbackspar tillsammans med Magdalena Eriksson, relativt lugn.
– Vi är duktiga på att gilla läget, anpassa oss efter hur det ser ut dag för dag. Vi har bra ledare som ger oss bästa möjliga förutsättningar i det här läget, sade

Lämna ett svar