Publicerad den Lämna en kommentar

Nilla Fischers nya EM-roll: Expert i SVT

Nilla Fischer kommer inte finnas med på planen under sommarens EM 1

FotbollNilla Fischer finns inte med på planen i sommaren EM – men hon kommer synas ändå.
Försvarsveteranen är en av SVT:s experter under mästerskapet.
– Jag kommer nog inte såga något lag längs fotknölarna, säger hon till kanalen.
Nilla Fischer tackade redan innan trupputtagningen nej till EM-spel då hon inte får ihop livspusslet.

Nu är det klart att hon ändå kommer ha en roll under mästerskapet – som expert under SVT:s sändningar.
– Det känns väldigt roligt att få vara så nära som jag kan utan att vara på plats så jag ser framemot att följa EM från studion, säger 37-åringen till SVT.
Nilla Fischer kommer finnas i SVT:s studio tillsammans med experterna Daniel Nannskog och Lisa Dahlqvist.
Fischer var expert i SVT även förra sommaren, då under herrarnas EM-slutspel.
– Jag tar väl med mig erfarenhet att jag gjort det förut och kan vara mer bekväm. Det var oerhört kul och den känslan vill jag ha med och det ska bli kul att snacka i studion. Jag ska ta med min egna erfarenhet som spelare in i rollen. Det kommer nog bli en del försvarssnack tror jag, säger hon.Missade även OS
Den här gången blir det dock en ny krydda i det hela när det är hennes egna landslagskamrater som spelar.
– Jag kommer nog inte såga något lag längs fotknölarna. Och jag kommer nog inte säga något jag inte kunnat säga till laget eller spelarna som person. Men förhoppningsvis behöver jag inte kritisera alls, men om det krävs får jag göra det, säger Nilla Fischer som tror att Sverige kan gå långt i mästerskapet i England.
Den rutinerade försvararen, som gjorde landslagsdebut redan 2001, missade även OS i Tokyo i somras av familjeskäl.
EM i inleds den 6 juli och finalen spelas på Wembley den 31 juli. Sverige inleder mästerskapt med match mot Nederländerna den 9 juli. SVT och TV4 delar på sändningsrättigheterna och även Radiosporten sänder från mästerskapet.

Lämna ett svar